Jani Meriläinen luomaan kasvutarinoita

 

Interin edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana kaudesta 2004 toiminut Jani Meriläinen siirtyy seurassa uusiin tehtäviin. Meriläinen aloitti vuoden alusta projektivastaavana Kasvutarinoita-nimisessä projektissa. Tämän lisäksi hän toimii Interin junioreiden ja yhteistyöseurojen maalivahtivalmennuksen kehittäjänä.

– Ajatus uudesta työnkuvasta on hautunut jo pitkään mielessäni. Olin kauan mukana edustusjoukkueen toiminnassa valmentajana sekä joukkueenjohtajana. Uudet haasteet ovat aina tervetulleita ja olen todella iloinen, että ne löytyivät Interin organisaation sisältä, toteaa Meriläinen.

Kasvutarinoita-projektin myötä Inter pyrkii ottamaan suuremman vastuun lasten ja nuorten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä seuran sisällä että muutenkin Kupittaan alueella.

– Haluamme seurassa ottaa yhä enemmän vastuuta pelaajien kokonaisvaltaisesta kasvattamisesta ja heidän hyvinvoinnistaan. Interin olosuhteet Kupittaan alueella ovat huippuluokkaa. Veritas Stadion on alueen maamerkki ja uuden lämmitettävän kentän myötä pystymme tarjoamaan alueen nuorille lisää matalan kynnyksen ohjattuja liikuntamahdollisuuksia. Meillä Interissä on jo nyt kiinnitetty paljon huomiota kokonaisvaltaiseen pelaajien kasvattamiseen eri toimintojen kautta. Pyrimme tulevaisuudessa laajentamaan toimintaamme ja ottamaan yhä suuremman yhteiskunnallisen roolin Kupittaanpuiston alueella. Minun vastuulleni tulee tämän toiminnan kehittäminen, valottaa Meriläinen.

Interin yhteiskuntasuhteista vastaava Eero Lehtinen näkee Meriläisen uuden työnkuvan erinomaisena esimerkkinä kasvutarinasta, jossa seuran entinen pelaaja pystyy tuomaan oman osaamisen seuran käyttöön.

– Jani on kuin mittatilausmies Interin monimuotoisen Kasvutarinoita-hankkeen koordinaattoriksi. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, Janin siirtyminen uuteen rooliin kuuluu ehdottomasti klassiseen ”kaikki voittaa” -kategoriaan. On hienoa, että meillä on Janin kaltaisia esikuvia ja ammattilaisia, joiden johdolla seura voi nostaa sekä junioritoiminnan että yhteiskunnallisen vastuunkannon uudelle tasolle. Tästä alkaa hieno uusi luku FC Interin neljännen vuosikymmenen alkajaisiksi, iloitsee Lehtinen.

Kasvutarinoita-hankkeen lisäksi Meriläisen vastuulle kuuluu maalivahtivalmennuksen kehittäminen. Pitkään myös eri poikamaajoukkueissa vaikuttanut Meriläinen lähtee innolla mukaan nuorten maalivahtien jokapäiväisen arjen kehittämiseen.

– Vaikka Turun alueelta on perinteisesti noussut hyviä maalivahteja, ei alueen maalivahtivalmennus seuroissa ole ollut tarpeeksi organisoitua. Nyt pääsen vaikuttamaan maalivahtien arkeen muuallakin kuin Interissä, mikä tekee tästä projektista entistä mielenkiintoisemman. Tavoitteena on aluksi saada lisää koulutettuja maalivahtivalmentajia, minkä kautta toiminnan taso automaattisesti nousee, toteaa Meriläinen.

Interin juniorijaoston toiminnanjohtaja Pasi Hyvätti huokuu tyytyväisyyttä, kun toimintaan saadaan mukaan vahvan lajitietämyksen omaava ammattilainen.

– Kun tarjolla oli tämän tason ammattilainen, jolla kokemuksen lisäksi on valtava tietämys jalkapallosta ja siihen liittyvistä toimista, olemme erittäin ylpeitä, että saimme Janin mukaan kehittämään seuraa juniorien lähtökohdista, sanoo toiminnanjohtaja Pasi Hyvätti.

– Janin ei myöskään tarvitse opetella seuran tavoille, vaan kaikki on tuttua ja se edesauttaa häntä pääsemään heti ns. sorvin ääreen. Katson erittäin hyvillä mielin tulevaisuuteen, päättää Hyvätti.

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit