Interistä kolme pelaajaa mukaan U15-maajoukkueleirille

 

U15-ikäluokan ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään Eerikkilässä 24.-27. toukokuuta. Interistä mukaan on nimetty 2006-syntyneistä Lucas Kagan, Anssi Lehtonen ja Iiro Mendolin.

Päävalmentaja Kai Nyyssönen nimesi leirille kaikkiaan 34 pelaajaa.

– Kaikilla on takanaan haastava talvi ja kevät, mutta onneksi harjoittelu on helpottunut viimeisten viikkojen aikana. Meidän maajoukkuevalmentajien lisäksi jokainen pelaaja on varmasti odottanut leiriä, Nyyssönen sanoo.

Koska sarjat eivät ole olleet käynnissä, ja joillain alueilla harjoittelu on vasta vastikään alkanut normalisoitumaan, on pelaajatarkkailu ollut erittäin haastavaa. Nyyssösen mukaan maajoukkuevalmentajat, aluevalmentajat sekä seurat ovat tehneet kevään mittaan tiivistä yhteistyötä.

Leirille oli alun perin tarkoitus saada maaotteluita, mutta vallitsevan koronatilanteen takia tämä ei ole mahdollista. Leiri toteutetaan turvallisuus edellä, ja joukkue pelaa sen aikana kaksi sisäistä ottelua.

– Käymme läpi pelitapaamme sekä maajoukkuetoiminnan arvoja. Leirillä kuitenkin ennen kaikkea tutustutaan joukkueeseen ja ajetaan pelaajia mukaan ryhmään. Pelit ovat kirsikkana kakun päällä, kun näemme, missä pojat menevät – kukaan heistä ei ole kuitenkaan aikoihin pelannut, joten pelaajille tulee olla armollinen, lisää Nyyssönen.

Interistä mukaan valituilla Lucas Kaganilla, Anssi Lehtosella ja Iiro Mendolinilla on kokemusta jo viime vuonna käynnistyneestä aluejoukkuetoiminnasta ja lisäksi kaksi ensin mainittua olivat mukana Huuhkaja-turnauksessa viime syksynä. Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää iloitsee Inter-kolmikon saamista maajoukkuekutsuista.

– Nämä kolme pelaajaa kuuluvat ehdottomasti kaikki mukaan sinne. He ovat ansainneet paikkansa tekemällä jo pitkään työtä sen eteen. On hienoa, että he saavat nyt mahdollisuuden näyttää osaamisensa yhdessä muiden huippupelaajien kanssa 06-ikäluokassa, kehuu Mäenpää.

Toukokuussa Turussa järjestetään myös Lännen alueleiri, jonne Interistä mukaan on nimetty peräti 11 pelaajaa.

 

Katso lista maajoukkueleirille valituista pelaajista

Lue lisää alueleiristä

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit