Interin murskaava ensimmäinen jakso kaatoi IFK Mariehamnin

FC Inter pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa Veritas Stadionilla perjantai-iltana IFK Mariehamnia vastaan. Paluu kotipyhättöön ei olisi voinut komeampi olla, sillä sinimustat otti heti ensimmäisellä jaksolla vastustajaltaan luulot pois, ja tykitti – rahtusen vapputerässä olleelle – tulostaululle lukemat 4-0. Tulos jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Jos parina viime kautena turkulaiskatsojat saivat Jose Riveiron alaisuudessa tottua ottelun alkuvihellyksestä alkaneeseen kiimavarttiin, niin Miguel Graun Turku-liigadebyytissä nähtiin todellinen ilotulitus aikavälillä 18.-33. minuuttia. Inter takoi tuohon aikaväliin ottelun kaikki osumat.

Maalitalkoot aloitti kapteeni Rick Ketting puskumaalillaan. Petteri Forsell keskitti boksiin teknisesti upean keskityksen, johon hollantilaisen kelpasi laittaa nuppia väliin. Kuten monet muistavat, niin kumpikin pelimiehistä on aikaisemmin urallaan edustanut myös IFK Mariehamnia.

Inter iski toistamiseen heti seuraavalla minuutilla, kun Forsell lähetti pistosyötöllä Benjamin Källmanin vauhtiin. Maalitykki oli hyökkäyksessä elementissään, kun hänen vartaloharhautuksensa toimi horjuvaan Grönvitt-puolustajaan ja viimeistely oli kuin Ronaldolla vuosituhannen alkuvuosina: syöttö takakulmaan.

Maali numero kolme syntyi David Haron lapikkaasta. Espanjalainen oli jäänyt rangaistusalueella yksinään taka-alalle, kun Forsellin keskitys tipahti kimmokkeen kautta jalkaan. Haro ampui pallon alakulmaan ja maali oli hänelle toinen maali kahteen peräkkäiseen otteluun. Ottelun viimeisen maalin iski Källman kulmapotkusta. Kulmapotkun Källmanin päähän antoi kukapa muukaan kuin Petteri Forsell. Kymppipaita syötti täten ottelun jokaisen maalin. Källman nosti osumillaan puolestaan koko kauden maalimääränsä jo neljään.

Toinen jakso ei tietenkään tarjonnut enää samanlaista maalijuhlaa, ja peli oli enimmäkseen pelailua. Inter puolusti kuitenkin terävästi loppuun asti, ja näin maalivahti Walter Viitala sai kauden ensimmäisen nollapelin vyölleen. Toppari Luka Kuittinen puolestaan teki liigadebyyttinsä, kun hän korvasi puolustuslinjassa 85. minuutilla Kettingin.

Päävalmentaja Miguel Grau jakeli kiitosta pelaajilleen perjantai-illan suorituksesta.

– Pelaajat olivat todella iloisia päästessään pelaamaan kotistadionille. Fiilis välittyi heti siitä asti, kun he saapuivat paikalle. Tulos oli jopa pieni luotuihin maalipaikkoihin nähden, mutta tietysti se on samalla mahtava. Tästä pitää osata nauttia, mutta seuraava peli HJK:ta vastaan tulee jo nopeasti eteen tiistaina, Grau muistutti voittofiilistelyn keskellä.

Espnajalaisvalmentajan mukaan pelisuunnitelmaa täytyi hieman soveltaa normaalista muhkuraisen ja pehmeän pelialustan vuoksi. Perjantaina joukkue hyödynsi koko kentän tilaa ylimiehittämällä laitoja, jotta peli ei mennyt pienen tilan taistelupalloksi.

– Tämä loi tilaa myös vastustajan puolustuslinjan selustaan, jonne hyökkääjämme tekivät hyviä liikkeitä, Grau kehui.

Petteri Forsellin neljä maalisyöttöä lämmitti tietysti Graun mieltä.

– Hän tietää, että hän tärkeä meille, kun hän pelaa kuten tänään teki. Petteri osaa syöttää lyhyitä, pitkiä  ja keskipitkiä palloja, ja hän löytää tilat hyvin. Hän oli tänään mahtava hyökkäyspäähän, mutta samalla myös hänen puolustuspelaamisensa oli mallikasta, Grau ylisti.

Tärkeintä oli silti, kuinka koko joukkue onnistui ja teki kovasti töitä läpi ottelun.

– Joukkue on tällä hetkellä hyvässä tilassa ja siitä pitää ottaa hyöty irti. Seuraava peli on kuitenkin tärkein peli. Ei siksi, että vastassa on HJK, vaan siksi, että seuraava peli on aina tärkein peli, Grau päätti.

Interin vappupelin kokoonpanosta puuttui muutama runkomies loukkaantumisten vuoksi. Fysioterapeutti Ville Peltonen kertoi, mikä on vallitseva tilanne loukkaantuneiden suhteen.

– Joonas Lepistö, Juho Hyvärinen, ja Aleksi Paananen kärsivät pienistä vammoista. Tavoitteena, että koko kolmikko palaa täyteen joukkueharjoitteluun seuraavan yhden-kahden viikon aikana, ja peleihin sen jälkeen asteittain suorituskykyisinä, turhia riskejä ottamatta, Peltonen kertoi.

Harjoituksissa loukkaantunut Matias Ojala on edellä mainittua kolmikkoa hieman pidempään sivussa vammaansa kuntouttaen. Kapteenistoon kuuluvan Juuso Hämäläisen kuntoutusprosessi etenee tällä hetkellä mallikkaasti, pikkuhiljaa kenttäkuormitusta lisäten. Arvio täyteen pelikuntoon pääsemisen aikataulusta ei ole muuttunut. Hämäläinen saatetaan nähdä joukkueharjoituksissa aktiivisesti mukana jo reilusti ennen sitä kesän aikana.

– “Jupi” on päässyt jo osittain joukkueharjoitteluun mukaan, syöttödrilleihin ja passiivisiin rooleihin. Vamman luonne on kuitenkin sellainen, että Juuso tarvitsee useita toistoja, erilaisia sekä vaativuudeltaan nousujohteisia tehtäviä ja suoritteita, Peltonen totesi.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

1 Viitala Walter
2 Niska Jussi (63. min 24 Mahuta Ryan)
4 Ketting Rick (85. min 22 Kuittinen Luka)
5 Nurmi Noah (75. min18 Arsalo Markus)
6 Bonet Badia Roger
9 Källman Benjamin (75. min 26 Lehtisalo Otto)
10 Forsell Petteri
11 Haro Iniesta David
16 Jyry Tommi
21 Tamminen Matias (63. min 14 Mastokangas Elias)
25 Arciero Rodrigo Sebastian

Vaihdossa
12 Riikonen Matias
28 Kantola Roope

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit