Interin junioreille onnistumisia viime viikolla

(Vasen kuva:Pia Kankare)

Interin junioripelaajat olivat iskussa kesäkuun maaotteluissa sekä P14 Huuhkajaturnauksessa.

Viime viikolla 27. – 30.06. järjestettyyn Huuhkajaturnaukseen osallistui 264 tämän hetken kehittyneintä pelaajaa valtakunnallisesti. Aluevalmentajat kokosivat nimetyistä pelaajista 12 joukkuetta. Pelaajia turnaukseen nimettiin monelta eri sarjatasolta ja erilaisista ympäristöistä, esimerkiksi nuorten fyysiset erot olivat todella isoja turnaukseen osallistuneiden pelaajien kesken. Turnauksessa painotettiin pelaajien osaamista ja heidän ominaisuuksiaan suhteessa muihin ikäluokan pelaajiin, joten tapahtuma toimi erinomaisena tasonmittarina jokaiselle osallistuneelle pelaajalle suhteessa kanssakilpailijoihin, missä olen hyvä, missä osa-alueissa kehitettävää.

Alueellinen maajoukkuetoiminta toimii hyvänä jatkumona käydylle Huuhkajaturnaukselle. Aluetoiminnassa järjestetään yksipäiväisiä leirejä 1,5 vuoden ajan turnauksen jälkeen. Sen tarkoituksena on tutustuttaa pelaajat maajoukkuetoiminnan arvoihin sekä maajoukkueen pelitapaan. Huuhkajaturnauksessa mukana olleiden lisäksi myös turnauksen ulkopuolisia pelaajia voidaan nimetä mukaan aluetoimintaan.

Nykymuotoisessa Huuhkajaturnauksessa pelaajatarkkailun ja -kehityksen lisäksi keskiössä on myös valmennusosaamisen kehittäminen. Jokaisella kahdellatoista joukkueella on kaksi valmentajaa sekä maalivahtivalmentaja, joiden lisäksi tapahtumassa on myös esimerkiksi erotuomari- ja videoanalyytikkokoulutusta sekä valmentajien henkilökohtaista tutorointia. Pelaajille tämä siis käytännössä merkitsee ensimmäisiä steppejä arjesta, missä pelaaja voi keskittyä ammattimaisessa ympäristössä vain ja ainoastaan pelaamiseen ja harjoittelemiseen.

FC Interin 2009-syntyneet pojat onnistuivat ja esiintyivät edukseen läpi koko turnauksen.

Interin huippu- ja nuorisovaiheen valmennuspäällikön Jani Mäenpään yhteenveto turnauksesta:

– Huuhkajaturnaukseen osallistuneilla 2009 -syntyneillä pelaajillamme hienot neljä päivää takana, jonka hoitivat hienosti. Pelaajat vastasivat upealla tavalla aikaisemmalla viikolla pidettyyn briifiin, jossa korostettiin, miltä turnauksessa halutaan näyttää ja miten siellä noustaan esille. Korostettiin etukäteen rohkeutta olla oma itsensä, rohkeutta ottaa riskejä ja erottua muista, näissä karkeloissa safety-pelaaminen ei riitä. Lisäksi turnauksessa Team Forssin valmentajana toimineen Kim Frimanin valmentaminen oli juuri sitä, mitä Interin arjessakin päivittäin nähdään. Duo Kim Friman ja Niklas Forss saivat (Team Forssin) pelaajat antamaan kaikkensa.

-Turnauksen All-Star joukkueeseen valittiin ansaitusti seuramme tyylikäs toppari Sisu Saarinen, joka pelasi hienon turnauksen. Tämän lisäksi joukkueidensa parhaimmaksi pelaajaksi valittiin Dan Lauri (Team Källman), Aaro Ebrahimi (Team Forss) sekä Sisu Saarinen (Team Kairinen).

– Seuran (pelaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden) puolesta olen äärettömän onnellinen ja tyytyväinen siitä, että asiat sujuivat ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja pelaajat reagoivat ihailtavasti aikaisemmin keskusteltuihin asioihin. Kokonaisuudessaan hieno onnistuminen turnauksessa seuramme osalta. Viimeisen neljän vuoden aikana, olemme saaneet joka vuosi vähintään yhden pelaajan turnauksen All-Star – joukkueeseen, mikä kertoo vain ja ainoastaan sen, miten toimimme ja olemme toimineet arjessa viikkotasolla pelaajiemme ja valmentajiemme kanssa jo pidemmän aikaa FC Interissä.

Myös Djoully Nzoko onnistui mainiosti U16-ikäluokan Baltic cupissa Liettuassa edellisellä viikolla. Turnauksen puhtaalla saldolla voittaneessa Suomen joukkueessa Djoully paukutti kolmessa ottelussa kolme maalia. Kaksi osumista syntyi Latvian ja yksi Viron verkkoon.

– Djoully oli joukkueen kantavia voimia. Erittäin luova ja yllätyksellinen nuori futari oli lähes aina pallon saadessaan vaarallinen. Varsinkin Viroa vastaan tehty maali oli mainio taidonnäyte. Hienoa, että Interin riveissä on kasvamassa Djoullyn kaltainen pelimiehen alku, toteaa Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit