Interin A-junioreille avausvoitto SM-sarjassa

FC Interin A-juniorit kohtasivat sunnuntaina P20 SM-sarjan kamppailussa Mikkelin Palloilijat. Ottelu päättyi Interin 3-0 voittoon Jarkko Kokkalan hattutempulla. Voitto oli Interin ensimmäinen tämän vuoden SM-sarjassa.

Inter aloitti kamppailun vahvasti ja ensimmäinen maali nähtiin jo 13. peliminuutilla. Interin kärkipelaaja Jarkko Kokkala siirsi isännät johtoon varmalla viimeistelyllä. Hyökkääjä sai pallon haltuunsa hyvän hyökkäyksen päätteeksi, vaikka hetken jo näytti, että pelaaja menettää otteen pallosta ja lopulta onnistui siirtämään pallon maalivahdin ohi. Ensimmäisellä puoliskolla ei enempää maaleja nähty ja tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Ottelun 64. minuutilla kotijoukkue tuplasi johtonsa, kun Kokkala onnistui maalinteossa toistamiseen. Hyökkääjä lähti laukomaan 16-rajan takaa ja sijoitti pallon upeasti verkon perukoille. Toisen maalinsa jälkeen hyökkääjä jatkoi vimmaisesti hattutempun metsästystä. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Kokkala irtosi puolustajilta läpiajoon, ja onnistui sinetöimään hattutemppunsa laukomalla oman paluupallon maaliin.

Inter loi ottelussa maalipaikkoja tasaiseen tahtiin ja paikkoja lisäosumille oli useampikin. Maaleja ottelussa nähtiin kuitenkin vain kolme, mikä riitti kotijoukkueen suvereeniin voittoon. Inter puolusti hyvin läpi kamppailun, eikä MP päässyt vaarallisille maalipaikoille. Vieraat laukoivat pari kaukolaukausta, mutta ne kotijoukkueen maalivahti Linus Virkki selvitti helposti. Voitolla Inter nousi P20 SM-sarjassa yhdeksännelle sijalle.

-Peli ei aina ollut kaunista, mutta onnistuimme tekemään kolme maalia ja useampikin olisi voitu tehdä. Positiivista oli, että luotiin maalipaikkoja, puolustimme vahvasti ja pidimme nollat omissa. Hyvä esitys meiltä ja oikein tyytyväisiä voi jokainen olla, kiteytti A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Interin A-juniorit ovat olleet kotiotteluissaan todella vahvassa vireessä. Joukkue ei nimittäin ole hävinnyt kotona otteluakaan SM-sarjassa taikka SM-karsinnoissa. SM-karsinnoissa joukkue pelasi kotikentällään neljä ottelua, joista tuloksina oli kolme voittoa ja yksi tasapeli. SM-sarjassa saldona kahdesta ottelusta on yksi voitto sekä tasapeli.

Lisäksi Interin molemmat B-juniorijoukkueet jatkoivat viime viikolla otteluitaan P17 Ykkösessä. B1-juniorit matkustivat sunnuntaina vieraspeliin Tampereen Pallo-Veikkojen vieraaksi. Inter haki ottelusta täydet pisteet mukaansa varmasti maalein 0-3. B2-juniorit pelasivat kierroksen ottelunsa jo torstaina kotiottelulla Espoon Palloseuraa vastaan. Kamppailu päättyi Interin ensimmäiseen tappioon sarjassa, sillä EPS oli tällä kertaa parempi lukemin 1-3. Seuraavalla kierroksella B-junioreilla on edessä erikoinen ottelu, kun sunnuntaina Interin joukkueet pelaavat toisiaan vastaan.