Interille tärkeä voitto Vaasasta

Inter katkaisi kolmen ottelun voitottoman putkensa, kun se kaatoi torstaina vieraissa Vaasan Palloseuran maalein 1-2. Lopputulema oli todellinen taisteluvoitto, sillä kotijoukkue pisti sinimustat todella ahtaalle.

Päävalmentaja Miguel Grau antoi vastustajalle ansaitut kehut ottelun jälkeen.

– Sanoin VPS:n päävalmentajallekin pelin jälkeen, että he pelasivat todella hyvin. He olivat yksi sarjan parhaista vastustajista tähän mennessä. Tämä oli todella vaikea peli meille, koska he eivät antaneet meidän pelata omaa peliämme. Taistelimme, mutta olimme todella kaukana siitä hyökkäyspelistä, jota haluaisimme esittää, Grau arvioi.

– Vastustaja ansaitsi tästä pelistä enemmän pisteitä kuin saivat. Meillä kävi samoin viime viikolla ja heillä myös Seinäjokea vastaan, joten tiedän tunteen. Minä saan silti onnitella pelaajiani voitosta, he keskittyivät koko ottelun todella hyvin, espanjalainen jatkoi.

Inter pääsi tauolle maalin johdossa, kun Benjamin Källman onnistui jälleen. Tammisaaren tykki näytti jälleen voimaansa sekä juoksuvoimaansa, kun Petteri Forsell lähetti hänet pitkällä kaaripallolla juoksuun. Källman siirsi spurttinsa päätteeksi topparin sivuun ja sijoitti pallon taka-alakulmaan.

Pelitapahtumat eivät kertoneet ensimmäisellä jaksolla kuitenkaan Interin hallinnasta, joten Grau joutui tekemään peliliikkeitä läpi toisen jakson.

– Se on selvää, että meillä ei ollut paras päivä hyökkäyksessä, joten teimme hieman muutoksia, jotta oman pään kontrolli pysyi parempana. Lisäksi olimme hieman väsyneitä, joten tyydyimme ajoittain vastahyökkäämiseen.

– Kun vastustaja on tuollainen kuin VPS tänään, niin puolustuksessa pitää olla urhea ja panostaa siihen, eikä voi juosta ihan päättömästi, Grau summasi.

Vepsun nuori australialaishyökkääjä Tete Yengi tasoitti ottelun 53. minuutilla maalinedusruuhkasta. Ottelun ratkaisumaali syntyi puoli tuntia myöhemmin, kun Inter sai vapaapotkun rangaistusalueen kulmalta. Forsell asettui pallon taakse ja keskitti kovaa sumppuun maalin eteen. Kapteeni Rick Ketting sai tilanteessa päänsä sopivasti väliin, ja VPS-vahti Oskari Forsman oli tilanteessa voimaton.

Inter kesti johtoasemassa päätösvihellykseen asti ja nappasi näin isot kolme sarjapistettä. Joukkue vankisti asemiaan sarjataulukon neljäntenä

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

1 Viitala Walter
4 Ketting Rick
6 Bonet Roger
9 Källman Benjamin (90. min 13 Lepistö Joonas)
10 Forsell Petteri
11 Haro David
16 Jyry Tommi (varoitus)
19 Paananen Aleksi (60. min 5 Nurmi Noah)
20 Hyvärinen Juho (78. min 22 Kuittinen Luka)
21 Tamminen Matias
25 Arciero Rodrigo

Vaihtopelaajat

12 Riikonen Matias
14 Mastokangas Elias
26 Lehtisalo Otto
28 Kantola Roope

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit