Interille kauden avausvoitto Valkeakosken talvisissa olosuhteissa

 

FC Inter avasi voittotilinsä kauden 2022 Veikkausliigassa. Poikkeuksellisesti Tehtaan kentällä pelattu kotiottelu päättyi AC Oulua vastaan maalein 2-1. Interin maaleista vastasivat Valkeakoskella Benjamin Källman ja Petteri Forsell.

Ottelun maalihanat avasi ensimmäisellä jaksolla keltapaitainen vierasjoukkue, kun argentiinalaiskärki Michael Lopez pääsi rokottamaan avopaikasta. Maalia edelsi Inter-puolustuksen harmittava harhasyöttö.

Sinimustat eivät jääneet surkuttelemaan takaiskua. Peli ei ehtinyt paljoakaan vanheta, kun debytantti Markus Arsalo tykitti pallon ylärimaan. Kutia edelsi pari muuta potentiaalista yritystä, mutta Oulu-puolustus kesti.

Kun avausjaksoa oli jäljellä kymmenisen minuuttia, niin luontoäiti puuttui peliin. Rankka lumisade veti koko pelikentän valkeaksi, minkä myötä pelirajoja ei enää erottanut. Tuomariston ratkaisu oli keskeyttää peli siksi ajaksi, että rajat saadaan taas harjailtua näkyviin. Peli jatkui lopulta vartin tauon jälkeen.

Lumisella kentällä ei nähty hienouksia, mutta ainakin Inter sopeutui muuttuneeseen olosuhteeseen nopeasti. Källman tasoitti pelin juuri ennen taukovihellystä. Resepti oli yksinkertainen; Rick Ketting lähetti pitkän pallon oululaisten selustaan, jonne “Benkku” juoksi ja pommitti lopulta tulisen kudin verkon perukoille. Liukas pallo näytti hieman tekevän tepposet vierailijoiden maalivahti Calum Wardille.

Toinen jakso oli selkeämmin Interin heiniä. Ottelun ratkaisuosuma nähtiin 54. minuutilla, kun Forsellin ärhäkkä prässi palkittiin maalin muodossa. Hän vei prässinsä hamaan loppuun asti ja riisti pallon Wardin jalasta. Ward menetti tasapainonsa ja hienon ottelun pelannut taikuri pääsi puttaamaan vasurillaan tyhjiin.

Inter olisi jonain tehokkaampana päivänä voinut viimeistellä pari maalia lisää. Muun muassa espanjalaisväkkärä David Haro pääsi kahdesti nokikkain Wardin kanssa. Oulun kiri jäi yhtä vaarallista tuplayritystä lukuunottamatta hieman vajaaksi. Kyseisessä tilanteessa Interin pelastavana enkelinä toimi kippari Ketting, joka putsasi pallon maaliviivan lähettyviltä turvallisemmille vesille.

Päävalmentaja Miguel Grau oli iloinen mies Inter-uransa ensimmäisen liigavoiton jälkeen.

– Paljon tunteita nyt ja pelin aikana. Ei ole helppoa aloittaa peliä alusta, kun se yhtäkkiä keskeytetään. Olimme harjoitelleet viikon aikana täsmälleen samanlaisissa olosuhteissa. Pelaajat taistelivat lumisissa harjoituksissa kuin mielipuolet, ja he tekivät myös tänään niin, Grau totesi.

Keli vaihtui pahimmillaan kuin Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassa, mutta pelaajat eivät antaneet olosuhteiden vaikuttaa mielialaansa negatiivisesti.

– He halusivat pelata, vaikka koko pelin ajan olisi satanut lunta. Kun on tuollainen tahto, niin hyviä asioita tapahtuu. Pelityyliä piti hieman muuttaa suoraviivaisemmaksi pystysuuntaan, koska kenttä oli liukas.

Graun mielestä voitto oli turkulaisittain ansaittu, koska hyökkäyspeli toimi väkevästi.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta teimme pienen virheen, josta vastustaja rankaisi. Sen jälkeen meillä oli heti oma mahdollisuutemme. En voi pyytää pelaajiltamme enempää. He rakensivat paljon maalipaikkoja ja olivat nälkäisiä ylöspäin.

– Mielestäni lopputulos oli siinä mielessä ansaittu, että loimme paljon maalipaikkoja. Vastustajallakin oli muutama, mutta meidän maaliodottamassa oli varmasti hyvä lukema tässä ottelussa. Olen iloinen pelaajien puolesta, Grau myhäili.

Pistetili on nyt avattu ja siitä on hyvä jatkaa.

– Me tarvitsimme nämä kolme pistettä, sillä pelaajat ansaitsivat sen menneen viikon työmäärällään.

Katso ottelun huippuhetket Ruudusta.

Kokoonpano

1 Viitala Walter
4 Ketting Rick (varoitus)
5 Nurmi Noah (varoitus)
6 Bonet Badia Roger
9 Källman Benjamin
10 Forsell Petteri
11 Haro Iniesta David (21 Tamminen Matias 90. min)
16 Jyry Tommi
18 Arsalo Markus
24 Mahuta Ryan (8 Ojala Matias 74. min)
25 Arciero Rodrigo Sebastian (varoitus)

Vaihdossa

12 Riikonen Matias
13 Lepistö Joonas
14 Mastokangas Elias
22 Kuittinen Luka
26 Lehtisalo Otto

 

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit