InterAction ja Mieli ry yhteistyöhön

FC Interin käynnistämässä InterAction -kokonaisuudessa on jo toteutettu yhteisvastuullisuutta monella tavalla, muun muassa järjestetty kaikille avoimia futistreenejä ja läksyparkkitoimintaa. Kuvan harrastajat ovat Eemil Rauhala ja Edvard Pukki, 2011-syntyneiden ikäluokasta.

FC Inter Turku ja MIELI ry aloittavat tulevalla jalkapallokaudella yhteistyön, jonka tarkoitus on vahvistaa seuran kaikkien valmentajien, lasten, nuorten ja perheiden mielen hyvinvointia. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen suomalainen jalkapalloseura, joka ryhtyy suunnitelmallisesti edistämään mielen asioita yhteisössään.

MIELI ry:n ohjelmat nuorten valmennuksessa ja liikunnassa olivat juuri sitä konkretiaa, mitä me haluamme olla aikaansaamassa: tekoja yhteisen hyvän ja oman yhteisön hyväksi. Liikunta ja urheilu myös tavoittaa suuren joukon lapsia, nuoria ja perheitä”, FC Interin yhteisöllisyydestä vastaava Eero Lehtinen sanoo.

”Visiomme on, että kaikki lapset ja nuoret saavat harrastaa positiivisessa ja kannustavassa ryhmässä. Pyrimme toteuttamaan visiota tuomalla MIELI ry:n kehittämiä parhaita käytäntöjä seuratyöhön mahdollisimman laajasti, lisää FC Inter Turku ry:n hallituksen puheenjohtaja Julius Håkans.

Lehtinen kertoo, kuinka FC Interin käynnistämä InterAction -kokonaisuus on jo pidemmän ajan painottunut lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. Vaikka edustusjoukkue koetaan jatkossakin tärkeäksi, todelliset onnistumiset mitataan koko jalkapalloyhteisön hyvinvoinnissa.

”MIELI ry on Suomen johtavia toimijoita lasten ja nuorten mielenterveyden osalta, ja organisaation arvot osuvat täysin yhteen InterActionin kanssa. Satuimme vielä ottamaan MIELI ry:hyn yhteyttä juuri oikeaan aikaan, kun siellä kehitettyä Nuori mieli urheilussa -toimintamallia ollaan lanseeraamassa”, hän toteaa.

Nuori mieli urheilussa -hankkeella tuetaan ja vahvistetaan urheilun parissa toimivien valmentajien ja taustahenkilöiden osaamista ja mahdollisuuksia tukea nuorten urheilijoiden mielenterveyden kehitystä.

”Käytännössä se tarkoittaa työkaluja ja verkkokoulutuksia valmennuksen tueksi, mutta myös kykyä kohdata lapsia tai nuoria silloin, kun heillä on haasteita elämässään”, nuorisotoiminnan päällikkö Johannes Parkkonen selventää.

Koulutusta ja yhdessä kehittämistä

Yhteistyö aloitetaan seminaarisarjalla, joka tulee olemaan avoin myös kaikille Varsinais-Suomen seuratoimijoille ja muille asiasta kiinnostuneille. Lisäksi FC Interin liigajoukkueesta tulee Nuori mieli urheilussa -toimintamallin lähettiläs, jonka peleissä MIELI ry saa myös näkyvyyttä.

”Yhteistyö tulee olemaan meille myös tilaisuus oppia yhdessä ja kehittää toimintamalleja vielä eteenpäin”, Parkkonen iloitsee.

Yhteistyölle on jo olemassa jatkosuunnitelmia tämän kauden jälkeenkin:

”Seuraavaksi tulemme laajentamaan tätä yhteistyötä koulujen ja seurakuntien toimintaan”, Lehtinen toteaa.

Lisätietoja

FC Inter & InterAction

Eero Lehtinen, eero.lehtinen@fcinter.fi ja 040 168 2212

 

MIELI ry, Nuorisotoiminnan päällikkö, Nuori mieli urheilussa -hanke

Johannes Parkkonen, johannes.parkkonen@mieli.fi

 

MIELI ry, johtaja, Lapset, nuoret ja perheet

Marjo Hannukkala, marjo.hannukkala@mieli.fi

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit