Inter voitti IFK Mariehamnin ja eteni LC:n puolivälieriin

FC Interin voittokulku sai jatkoa, kun joukkue kohtasi torstaina pelatussa Liigacupin ottelussa Ahvenanmaan Eckerö Hallenissa IFK Mariehamnin. Inter voitti ottelun hyvän esityksen jälkeen 0-3(0-2).

Teemu Turusen, Timo Furuholmin ja Ats Purjeen maaleilla tullut voitto takaa Interille myös paikan Liigacupin puolivälieriin.

Torstain ottelu alkoi Interin kannalta katsottuna ensimmäisen viiden minuutin jälkeen hyvin. Joukkue sai hyvällä syöttöpelillä kenttätapahtumat haltuunsa ja IFK oli ottavana osapuolena.

Ensimmäisenä Interistä pääsi maalia yrittämään Purje, joka harhautteli itsensä hyvään laukaisupaikkaan. Veto suuntautui kuitenkin yli maalin.

Paikkansa oli vielä myös Furuholmilla, mutta hänen puolittaisen läpiajonsa torjui jaloillaan IFK-vahti Willis Ochieng.

Maalien maakuun Inter pääsi ansaitusti pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua. Inter sai tuolloin vapaapotkun n. 20 metristä. Pallon laukoi maaliin Turunen, jonka tarkka laukaus yllätti maalivahti Ochiengin täydellisesti.

IFK:lla oli heti Interin maalin jälkeen mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Mika Niskalan ohjauksen torjui Interin maalivahti Patrick Bantamoi hienosti.

Interin onnistui vielä ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla lisäämään johtoaan, kun Furuholm rynni Purjeen läpiajon jälkitilanteesta pallon IFK-maaliin.

Ottelun toisella jaksolla Interin syöttötyöskentelyn taso laski. Tämän ansiosta myös IFK pääsi otteluun jälleen paremmin mukaan. Maalipaikat olivat Jani Lyyskin puskua lukuun ottamatta vähissä.

Inter vastaavasti lisäsi johtoaan kolmeen maaliin ottelun 87. minuutilla. Pallon laukoi tällä kertaa maalin oikeaan yläkulmaan pienten harhautusten jälkeen Purje. Maali jäi ottelun viimeiseksi.

Voitto takasi Interille siis jatkopaikan Liigacupissa. Myös Job Dragtsma oli tyytyväinen jatkopaikan ratkeamiseen hyvällä pelillä.

-Paikka puolivälierissä on hyvä asia. Voitto tuli tänään peruspelillä. Emme esittäneet mitään loistopeliä, mutta peruspelaaminen varsinkin ensimmäisellä jaksolla oli kunnossa. Toisella jaksolla pelaamisemme taso sitten vähän laski. Ottelu oli kuitenkin jo ratkennut silloin, analysoi Dragtsma.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Corpache, Turunen, Furuholm(Paajanen 64. min), Chatto, Purje(Sarparanta 87. min), Sanevuori, Nikkari, Mäkitalo, Seppälä(Lehtonen 64. min).

Muut vaihtopelaajat: Henriksson ja Forsman.