Inter tuuppaa junioreitaan opintopolulla eteenpäin

FC Inter käynnisti viime syksynä junioripelaajilleen uuden tukimuodon, jolla ratkotaan opintoihin ja työelämään liittyviä kysymyksiä. Seura on tarjonnut keskustelutukea ja ohjausta erityisesti niille pelaajille, jotka parhaillaan pohtivat, minne mennä opiskelemaan tai millaisia valintoja tehdä työelämän suhteen peruskoulun päätyttyä.

Seuran opintopolkuohjaajana toimiva Matti Raho on käynyt keskusteluja talven aikana jo yhteensä yli 70 pelaajan kanssa. Suurin ikäryhmä on ollut 2005-syntyneet B-juniorit, joilla peruskoulu on päättymässä.

– Keskusteluja ehdittiin käydä hyvissä ajoin, vaikka ysiluokkalaisilla yhteisvalintojen käytäntöjä kouluissa jouduttiin nopeuttamaan koronasulun vuoksi. Toisaalta yhteishakuaikaa on nyt jatkettu 7.4. asti, kertoo Matti Raho.

Oman toimensa ohella Interissä työskentelevä Raho toimii tällä hetkellä työelämälehtorina Turun kaupungilla. Hän on tiiviisti mukana myös B-junioreiden valmennuksessa, joten tuen tarjoaminen kentän laidalta on luontevaa.

Käytännössä opintopolkutuessa on kyse siitä, että nuoren kanssa keskustellaan luottamuksella kahden tai perheen kesken ja pohditaan eri vaihtoehtoja opintovalintoihin tai tulevaan työelämään liittyen.

– On ollut hieno huomata, että Interin junioreilla kouluasiat on hoidettu pääosin hienosti, samoin opinto-ohjaus kouluissa. Päällisin puolin useimmilla onkin ollut melko selvillä jo, mitä peruskoulun jälkeen aiotaan tehdä. Muutamien kanssa on käyty sitten erilaisia vaihtoehtoja vähän perusteellisemmin läpi, Raho kertoo.

– Matin ja talkoissa myös mukana olevan Rainer Svensin tuki pelaajille on ollut mahtava lisä koulujen opinto-ohjaukseen. Me vanhemmatkaan emme varmasti ole täysin perillä kaikista koulutusvaihtoehdoista, joten tällainen lisäapu koulujen opinto-ohjaukseen on palautteiden perusteella enemmän kuin tervetullutta, vahvistaa junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Taustalla opintopolkutuessa on seuran tahto tukea nuorten pelaajien opintopolkua pelaamisen ja harjoittelun ohella. Riippumatta pelaajan tavoitteista jalkapalloilijana, tarkoituksena on saada tuettua jokaista nuorta löytämään itseään kiinnostava opiskelupaikka.

Palvelua on tarjottu aluksi pääosin B-juniori-ikäisille, nyt keväällä peruskoulunsa päättäville pelaajille. Viimeistään ensi syksynä on tarkoitus aloittaa keskustelukierros 2006-syntyneiden pelaajien kanssa.

– Oppivelvollisuusiän pidennyttyä 18 ikävuoteen, myös A-juniorit ja reservijoukkueen pelaajat tullaan käymään läpi, ja varmistetaan että jokainen on löytänyt oman, itselleen sopivan opiskelupaikan, Matti Raho painottaa.

Lisätiedot:
Eveliina Hulkkonen
junioritoiminnan palvelupäällikkö
eveliina.hulkkonen@fcinter.fi

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit