Inter taistelee tiistaina Kosovossa paikasta Konferenssiliigan 2. karsintakierrokselle

 

OTTELUENNAKKO: FC DRITA – FC INTER 12.7.2022

FC Inter pelaa tiistaina Euroopan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen toisen osaottelun FC Dritaa vastaan vieraskentällä Kosovossa. Sinimustat hankkivat viime viikon ensimmäisessä osaottelussa maalin verran etua, kun Drita kaatui Jussi Niskan puskumaalilla lukemin 1-0.

Näin ollen Interille riittää jatkopaikkaan tarpeen tullen tasapeli. Hyökkääjä Joonas Lepistö ennakoi haastavaa vieraspeliä, mutta tietää, että myös iskunpaikkoja löytyy.

– Turussa vastustaja oli ensimmäisen puoliajan aika varovainen. Uskon että kotiyleisönsä tuella tunnelma tulee olemaan hyvä ja hekin saavat lisää energiaa, joten luvassa on varmasti ensimmäistä osaa vaikeampi ottelu.

– Oletetaan, että he prässäävät vähän samalla tavalla kuin viime pelin toisella puoliajalla, tämä tuo linjan taakse tilaa. Tilanteenvaihdoissa kun menetämme pallon, ryhmityksen tasapainon tulee olla kunnossa. Riiston hetkillä meillä on hyvät mahdollisuudet vastaiskuihin, kun kaveri on itse yrittänyt hyökätä aggressiivisesti. Siinä on tsäänssi päästä itse hyökkäämään, Lepistö spekuloi.

Pristinan Fadil Vokrri -stadion ei varsinaisesti ole Dritan kotikenttä, vaan tavallisesti otteluita stadionilla isännöi pääkaupungin FC Prishtina. Drita puolestaan on kotoisin 50 kilometrin päästä Gjilanin kaupungista. Fadil Vokrri on kuitenkin maan ainoa europeleihin hyväksytty stadion ja niin siellä pelaavat europeleissä kaikki neljä Kosovon edustajaa: Ballkani, Drita, Llapi ja Gjilani. Päällekkäisyyksien takia Drita-Inter pelataan myös muista Konferenssiliigan otteluista poiketen torstain sijaan jo tiistaina.

Johtoasemasta huolimatta turkulaiset eivät aio nojata Kosovossa pelkkään puolustustaisteluun.

– Lähtökohtaisesti meidän pitää lähteä tietenkin voittamaan peliä. Jos pelaamme pelkkää tasuria, niin vastustaja saa luotua liian kovan paineen ja pelaamisesta tulisi aikamoista puolustustaistelua. Pelin mittaan, jos tilanne pysyy tasan, niin siinä kohtaa saatamme vetäytyä loppua kohden, mutta kyllä me pyrimme myös hyökkäämään ja voittamaan ottelun, täksi kaudeksi Interiin siirtynyt kärkimies kertoo.

Viime ottelun lopussa Drita pystyi toden teolla luomaan kovaa painetta Interin päähän, vaikka pelasivat yhden miehen vajaalla. Kuvaavaa oli, että jopa kapteeni Rick Kettingin pelipaita oli lähtenyt housuista pois viimeisen kympin aikana taistelun tiimellyksessä. Interin pitää pystyä yhtä rohkeaan pallolliseen peliin kuin avausottelun ensimmäisen 60 minuutin aikana.

Kosovo ei ollut Interin matkajärjestelyjen kannalta helpoin mahdollinen kohde, mutta joukkue onnistui ottamaan haastavasta tilanteesta parhaita puolia irti. Interillä ei ole osaotteluiden välillä ottelua Veikkausliigassa, joten joukkue matkusti Kosovon lähettyville jo lauantaina. Kahdet harjoitukset Makedonian puolella harjoitelleen ryhmän matkarasituksen toivotaan olevan aikaisella matkustamisella vähäisempää. Jo viikonloppuna matkaan lähtenyt joukkue ei ole ainakaan toistaiseksi antanut ottelujännitykselle valtaa.

– Täällä sää on kiva ja mitä kaukaa näimme, niin kenttäkin vihertää. Olosuhteet ovat hyvät, joten ei muuta kuin mennään pelaamaan ja voittamaan.

– Meininki on vielä ollut suhteellisen levollinen. Olemme treenanneet ja ottaneet iisiä. Matkustaminen on rankkaa, mutta kyllä jengi on täällä hyvällä mielellä ollut liikenteessä, Lepistö raportoi.

FC Drita – FC Inter alkaa Fadil Vokrri -stadionilla tiistaina klo 20.00 paikallista eli klo 21.00 Suomen aikaa. Kosovossa ottelun TV-oikeudet ovat Artmotion-kanavalla, mutta tiettävästi ottelusta ei valitettavasti ole saatavilla livelähetystä Suomeen.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit