FC Inter kärsin tappion Liigacupin lohkovaiheen viimeisessä kotiottelussa, kun HJK kaivoi voiton turkulaisista maalilukemin 2-1. Taistelu oli tempoltaan hyvä, mutta mitään maalipaikoilla hurjastelua ei nähty.

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen. Inter sai toimitettua muutaman pallon boksiin oikean laidan kautta, mutta viimeisistä syötöistä puuttui tarkempi osoite. HJK pelasi puolestaan paljon suoraviivaisesti palloa Interin melko korkealla olleen puolustuslinjan selustaan.

Avausjakson ainokainen nähtiin, kun ex-Huuhkaja Joona Toivio tavoitteli pitkällä purkupallolla Roope Riskin juoksulinjaa. Interin maalilla debytoinut Tino Kangasaho joutui tulemaan vastaan rangaistusalueen rajan yli. Hän joutui puskemaan pallon väljemmille vesille, mutta epäonnekseen Select päätyi suoraan 40 metrissä päivystäneelle Fabian Serrarensille. 31-vuotias hollantilainen otti pallon maltilla haltuun, ja laukoi pompusta tyhjänä ammottaneeseen Interin maaliin. Peliä oli takana 33 minuuttia.

Ottelu jatkui toisella jaksolla tasaisena, eikä kumpikaan joukkue saanut sen suurempia hallintajaksoja. Interillä oli rahtusen vaikeuksia lyhyen avauspelaamisen kanssa puoliajan alkuun, mutta kun Joonas Lepistö tuli hyökkäyksestä pois, ja Noah Nurmi hänen tilalleen keskustan pohjapelaajaksi, niin syöttösuuntia alkoi löytymään.

Nurmi oli osittain käynnistämässä punaisissa paidoissa pelanneen Interin tasoitusosumaa. Hän levitti David Harolle laitaan, joka keskitti pallon rangaistusalueelle. Vasemmasta laidasta sisään leikannut Matias Ojala sai pallon, ja HJK-puolustus joutui rikkomaan häntä rangaistuspotkun arvoisesti. Benjamin Källman otti pilkun tehtäväkseen, ja ampui pallon varmasti keskelle sisään.

HJK käänsi pelin voitokseen 87. minuutilla. Nuori Johannes Yli-Kokko ampui unelmalaukauksen yläkulmaan Kangasahon selän taakse. Interillä ei jäänyt aikaa loppukiriin, vaikka Grau reagoi tilanteeseen hetimmiten tuplavaihdolla.

HJK varmisti voitollaan paikan jatkopeleihin, kun alkulohkoista kaksi parasta joukkuetta pääsevät jatkoon. Myös kolmen alkulohkon kaksi parasta lohkokolmosta pääsevät jatkopeleihin. Inter on tällä hetkellä paras lohkokolmonen, mutta tilanne voi vielä muuttua, koska useampi ottelu on pelaamatta.

Päävalmentaja Miguel Grauta harmittaa tappio, mutta hän näki pelissä myös paljon hyvää.

– Tämä oli meille tärkeä peli nähdäksemme meidän kilpailullista kykyä tällä hetkellä. Sen suhteen olen todella tyytyväinen. Meillä on rutkasti kunnianhimoa, ja voimme vielä kehittyä paljon. Tämä oli lohkovaiheen peleistä selvästi vaativin meidän puolustuspään toiminnalle, Grau kommentoi.

Espanjalaisvalmentaja ei halua erikseen erotella, olisivatko pelaajat voineet tehdä Talin taistossa tänään jotain toisin.

– Olemme tässä yhdessä, koko staffi ja pelaajat. Lopputuloksen jälkeen voimme kaikki todeta, että jotain olisimme voineet tehdä toisin. Mielestäni pelasimme kuitenkin tasokkaasti ja halusimme voittaa.

Maalissa ensi kertaa esiintynyt Kangasaho on nyt seurahistorian nuorimpia debytantteja. Grau antoi hänelle kannustavia sanoja.

– Jos hän jatkaa työntekoa, niin hänellä on edessään hyvä tulevaisuus maalivahtina. Tänään näimme, että Tino on hyvällä tiellä ja hän sai arvokasta kokemusta kilpailullisista peleistä.