Inter sunnuntaina Oulun vieraaksi

FC Inter kohtaa Veikkausliigassa sunnuntaina vieraissa AC Oulun. Ottelun panokset ovat valtavat, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi.

Oululaisilla on maksettavana kalavelkoja, sillä keväällä sinimustat vei keskinäisen kohtaamiseen maalilukemin 2-1 Tehtaan kentän evakkopelissä. Oulu on eittämättä yksi tämän kauden selvistä onnistujista, kun asiaa peilaa siihen, että joukkue säilyi viime syksynä sarjassa nippanappa karsintojen avulla.

Pohjoisen mies Juho Hyvärinen odottaa kovaa peliä, eikä osaa antaa varsinaista ennakkosuosikin viittaa kummallekaan, vaikka joukkueiden formit ovat hieman erilaiset. Viimeisen kolmen pelin saldo on Interillä seitsemän pistettä ja Oululla vain yksi.

– Tuo on aika vaikea. Heidän kotipeli kuitenkin. Varmasti aika tasainen lähtökohta, Inter-pelaaja puntaroi.

Pelin panos ei jätä kylmäksi.

– Totta kai jonkinlaisia tuntemuksia se tuo, mutta emme sillain hirveästi sarjataulukkoa katsele yksittäisten pelien kanssa. Jokainen peli on tärkeä ja sitä kautta lähdemme pelaamaan, Hyvärinen kommentoi.

AC Oulu teki siirtoikkunan aikana Interin tavoin peliliikkeitä. Mielenkiintoisin näistä oli Rasmus Karjalaisen hankinta hyökkäykseen. Entinen Huuhkaja-pelaaja on näyttänyt aikanaan vaarallisuutensa liigakentillä. Hän on päässyt nyt neljässä ottelussa kertaalleen maalin ja maalisyötön makuun.

– Totta kai siellä on paljon kokemusta ja taitoa takana. Hänellä on erilaisia ominaisuuksia kuin muilla hyökkääjistä. Tietyt asiat täytyy pitää silmällä aika tarkastikin.

Hyvärinen on nauttinut viime viikkoina jalkapallosta, kun vastuu oikeana wingbackina on lisääntynyt selvästi alkukauteen verrattaessa.

– Se tuntuu erittäin hyvältä, positiivinen asia. Olen päässyt pelaamaan nyt paljon minuutteja, mikä on kehityksen kannalta tärkeä asia.

– Jokainen valmentaja haluaa pelattavan sitä roolia vähän eri tavalla. Minulle on annettu aika selvät ohjeet, ja mielestäni olen vastannut hyvin näihin vaatimuksiin, Hyvärinen kertoo.

Hän haluaa, että Inter petaa itselleen syksyn mestaruussarjaan hyvät asetelmat pienoisella loppukirillä.

– Meillä on nyt hyvä jakso alla, joten lähdetään hakemaan vaikkapa sitä kymmentä pistettä viimeisestä neljästä runkosarjan ottelusta.

AC Oulu – FC Inter Raatin stadionilla sunnuntaina klo 16.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.

 

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit