Inter puolustaa kotitaikaansa keskiviikkona Vepsua vastaan

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Inter kirii ottelumäärässä ottelun verran muita joukkueita, kun se kohtaa keskiviikkona Veritas Stadionilla Vaasan Palloseuran. Matsi starttaa turkulaisten kolmen ottelun kotiputken.

Heti ensimmäisessä ottelussa on tarkoitus saada hyvä hööki päälle ja pitää tappiotonta kotitaikaa yllä. Alla on pisteiden valossa pari hankalampaa ottelua, kun viikonloppuna Inter tasasi pisteet Valkeakoskella Hakan kanssa ja edeltävänä viikonloppuna Jarkko Wissin poppoo kärsi tappion juurikin Vepsulle.

Vaasassa loppulukema oli tyly 3-0, mutta peliin vaikutti Juho Hyvärisen ulosajo. Hyvärinen kärsii vielä keskiviikkona pelikieltonsa jälkimmäisen ottelun.

Interin Petteri Forsell kertoo, että revanssihenkeä löytyy vaasalaisia kohtaan.

– Me aloitimme toisen puoliajan silloin ihan hyvin, mutta sitten se punainen kaatoi vähän suunnitelmia ja takaa-ajoa. VPS oli jo pelannut sitä ennen hyvin, joten ei se mitenkään yllätyksenä tullut, että he voivat tehdä hyvää tulostakin. Tämä on kuitenkin meidän koti ja täältä ei pisteitä haeta, kymppipaita julistaa.

– Meidän täytyy olla ennakkosuosikkeja ja myös käyttäytyä pallon kanssa sen mukaisesti. Pallottomana meidän täytyy saada pallo nopeasti itselle takaisin ja sitten tehdään hienoja juttuja, Forsell jatkaa.

Vaasassa “Raita” onnistui toimittamaan paljon vaarallisia palloja suoraviivaisesti Interin boksiin.

– Meidän pitää olla kovempia boksissa ja meidän laitapelaajiemme täytyy päästä vähän lähemmäksi heidän laitapelaajiaan, ettei sieltä tule niin helposti niitä keskityksiä. Ei siinä sen kummempia lääkkeitä ole, koitetaan välttää niitä tilanteita.

Forsell avasi liigakauden maalitilinsä viikonloppuna Valkeakoskella terävällä kaukolaukauksella. Seuraava osuma liigassa on hänelle juhlamaali, kun 50 maalin rajapyykki tulee täyteen. Taiturilla ei ole vielä suurempia suunnitelmia tuon maalin suhteen, ken tietää, vaikka se nähtäisiin jo heti huomenna.

– Pitää voittaa peli. Luultavasti olen jotenkin mukana, jos teemme jonkun maalin. Toivottavasti saan itse tehtyä tai syötettyä. Siellä on muitakin, jotka osaavat tehdä maaleja. Joku räkänen maali voisi olla kiva, niitä hienoja on tullut tehtyä niin paljon tässä uran aikana, Petteri toteaa petterimäisesti.

Uran ensimmäisestä maalista on jo vierähtänyt tovi. Sen Forsell iski kaudella 2009 Vepsun paidassa.

– Se oli säkämaali, lauoin jostain 25-30 metristä ja se pomppasi veskan ohi. Se oli ihan kiva muisto, en tiedä voitimmeko jopa sen pelin 1-0, Forsell muistelee.

Petteri antoi haastattelun loppuun myös hyvännäköisen jalkapallopelin takuun katsojille, joten kannattaa ehdottomasti keskiviikkona suunnata Veritas Stadionille. Inter nousisi voitolla sarjassa viidenneksi ohi FC Hongan, joka on pelannut peräti neljä ottelua enemmän. Inter on kerännyt tähän mennessä viidestä kotiottelustaan neljä voittoa ja yhden tasapelin.

FC Inter – VPS keskiviikkona Veritas Stadionilla klo 18.00. Ottelusta on nähtävissä suora lähetys myös Ruudusta.

 

Sivu päivitetty 02.05.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit