Inter nappasi rangaistuspotkuilla jatkopaikan Seinäjoelta

FC Inter eteni Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen. Paikka turnauksen kahdeksan parhaan joukossa irtosi maanantaina, kun Inter päihitti vieraissa SJK:n. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa Inter oli parempi maalein 3-5. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemin 1-1.

Ensimmäisen jakso oli melko tarkkaa pelaamista märällä tekonurmella ja maalipaikat olivat kiven alla. Jaksolla nähtiin ikävän oloinen tilanne, kun turkulaisten David Haro sai vahinkoiskun Mehmet Hetemaj’n nappuloista. Interin huoltojoukot saivat Haron verta vuotaneen pään pelikuntoon sideharsokerrosten avulla ja näin kokeneen väkkärän peli jatkui. Vierasjoukkueen puoliajan parhaasta maaliyrityksestä vastasi Markus Arsalo, jonka boksin reunan lähettyviltä lähtenyt laukaus viuhui noin pallon verran yli.

Ottelun maalihanat aukesivat 53. minuutilla, kun Jussi Niska sai nimensä maalintekijänä tilastoihin. Vasemmalta laidalta hyökkäystä tukenut Niska sai Petteri Forsellilta levityksen maitse, hän otti pallon mukaansa ja teki pienen leikkausliikkeen keskelle, ja ampui. Select otti otollisen kimmokkeen selkänsä kääntäneestä SJK-puolustajasta ja suuntautui aivan oikeaan yläkulmaan.

Interin johtoasema kesti kymmenen minuuttia. SJK pääsi kääntämään pelin keskialueen riiston jälkeen ja Denys Olijnyk ampui märkää kenttää hyödyntäen vaikean kudin oikeaan alakulmaan. Inter ei jäänyt märehtimään takaiskua, vaan näytti joukkueista aktiivisemmalta seuraavat minuutit. Forsell ja Arsalo pääsivät väläyttämään laukaisutaitojaan kumpikin kertaalleen, mutta SJK-maalilla Jesse Öst merkkautti tilastoihin pari komeaa torjuntaa.

Myös Matias Tamminen pääsi yrittämään voittomaalia, kun kotijoukkueen puolustuksessa vallitsi hetkittäinen sekasorto. Tommi Jyry tarjoili toiseen aaltoon, mutta Tamminen jysäytti epätasapainoisesta asennosta pelivälineen kohti päätykatsomon kattorakenteita. SJK:n paras pöhinä tuli lisäajan viimeiselle minuutille, kun kulmapotkutilanne poiki pari jatkokeskitystä, mutta Inter kesti mylläkän.

Tässä vaiheessa Suomen Cupia tasapelin jälkeen ammutaan suoraan rangaistuspotkut. Inter aloitti laukomisen ja jokainen joukkueen ampujista onnistui. Maaliverkkoja venyttivät Forsell, Joonas Lepistö, Matias Ojala, David Haro ja Ruxi.  Maalivahti Matias Riikonen onnistui torjumaan SJK:n ensimmäisen laukauksen alakulmasta, joka riitti tällä kertaa voittoon.

Päävalmentaja Miguel Grau summasi voittopelin.

– Tämä oli peli, jossa kumpikin kunnioitti vastustajan osaamista. Molemmat joukkueet tekivät puolustuspelaamisellaan toisen pelin vaikeaksi. Mielestäni toisen jakson alussa olimme se joukkue, mikä haluamme olla. Sen työstämistä on syytä jatkaa, Grau kommentoi.

Interiltä puuttui kärjestä ykköspyssy Benjamin Källman, joka on vielä Huuhkajien matkassa. Tämä vaikeutti Graun mukaan hieman hyökkäyspelaamista, mutta tänään hän oli pääsääntöisesti ylpeä siitä, kuinka puolustuskontrolli säilyi yhtä tilannetta lukuunottamatta.

– Olen tyytyväinen joukkueen puolustusilmeeseen, sitä olemme myös harjoituksissa kehittäneet. Päästetyssä maalissa meidän olisi pitänyt olla huolellisempia pallon kanssa. Etenkin kun vastustaja ei pakottanut menetykseen, Grau päättää.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.