FC Inter toisti viime kauden temppunsa voittamalla Liigacupin välieräottelussa FC Hongan vauhdikkaan ottelun jälkeen 4-2(1-0). Finaalissa vastaan asettuu paikallisvastustaja TPS, joka voitti FC Lahden.

Interin sankariksi Honka ottelussa nousi vaihdosta ensimmäisellä jaksolla kentälle tullut Ats Purje, joka teki toisella jaksolla kaksi maalia. Muista Interin maaleista vastasivat avausjaksolla osuneet Timo Furuholm ja viimeisen maalin tehnyt Mika Mäkitalo.

Vaikka ottelu ratkesikin vasta toisen jakson lopussa, niin totuuden nimessä on sanottava, että yksin Timo Furuholm olisi voinut ratkaista ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Maalipaikkoja siihen oli riittävästi.

Interin hallitsemalla avausjaksolla Honka pääsi maalipaikkaan vain kerran. Alexander Kokko laukoi pallon kuitenkin tulisesti ylärimaan. Muita vaarallisia paikkoja Hongalla ei sitten ollut.

Toiselle jaksolle Inter muutti taktiikkaa. Joukkue antoi Hongan pitää palloa ja keskittyi itse vastahyökkäyksiin.

Honka pitikin palloa ja sai luotua ottelun 63. minuutilla vaarallisen tilanteen Inter-maalille. Interin kannalta oikealla paikalla oli Ville Nikkari, joka siivosi pallon lopulta maaliviivalta. Kuusi minuuttia tämän jälkeen alkoi sitten tapahtua myös maalien merkeissä.

Ensin maalinteossa onnistui Interin Ats Purje, joka siirsi Tomi Maanojan torjuman pallon verkkoon.

Minuuttia myöhemmin vuorossa oli Hongan Jussi Vasara, joka kavensi Interin löysäilyn seurauksena lähietäisyydeltä lukemiksi 2-1.

Hongan vielä iloitessa kavennuksesta iski jälleen Purje, joka laukoi harhauttelujen päätteeksi pallon komeasti maalin oikeaan yläkulmaan ja tilanne oli 3-1.

Purjeella oli mahdollisuus iskeä vielä kerran, mutta Honka-vahti Maanoja venytti itsensä jollain ihme konstilla pallon tielle.

Ottelu vaikutti jo ratkenneelta, kun Mika Mäkitalo nosti hyvän hyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 4-1. Toisin kuitenkin kävi.

Interin puolustuksen löysäillessä Kokko pääsi puskemaan pallon vapaasti ohi Patrick Bantamoin. Kokolla oli vielä mahdollisuus kavennukseen rankkarista, mutta hänen sijoituksen torjui ilmiömäisesti Bantamoi. Ottelu päättyi näin ollen Interin täysin ansaittuun 4-2 voittoon.

Liigacupin finaali pelataan 12.4. Helsingin Finnair Stadiumilla, jossa vastakkain ovat siis Inter ja TPS.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Corpache, Furuholm(Seppälä 81. min), Paajanen, Ojala, Chatto, Sanevuori(Aho 46. min), Nikkari, Mäkitalo ja Lehtonen(Purje 23. min).

Muut vaihtopelaajat: Forsman.