Inter KooTeePee-voitolla Liigacupin lohko II:n ykköseksi

FC Inter jatkoi voittokulkuaan Liigacupissa. Tällä kertaa Interin jalkoihin jäi FC KooTeePee, joka taipui Kupittaalla pelatussa ottelussa Interin vahvan toisen jakson ansiosta lukemin 3-0(0-0).

Ottelun avausjakso oli vielä melko tasaista keskikentän pelaamista. Inter puski päätään kotkalaisten kuirinalaiseen puolustukseen, eikä saanut muutamasta hyvästä paikasta huolimatta palloa Kotka-maaliin.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli Diego Corpache, mutta hänen laukaus suoraan ilmasta Teemu Turusen kierteisestä vapaapotkusta suuntautui maalin tolppaan.

KooTeePee sai ottelun ensimmäisellä jaksolla yhden laukauksen kohti Patrick Bantamoin vartioimaa maalia.

Ottelun toisella jaksolla Inter sai kotkalaiset niskalenkkiin ja tyylitteli lopulta ottelusta selvän voiton. Interin hallinnasta kertoo parhaiten se, että toisella jaksolla laukauksia ei tullut Bantamoille torjuttavaksi yhtään.

Inter loi ennen ensimmäistä maaliaan KooTeePee:n maalille hyviä tilanteita, mutta vielä jakson ensimmäiset 15 minuuttia Janne Henrikssonin maalia säilyi miehen hyvien torjuntojen ja hyvän tuurin avulla koskemattomana.

Interin onnistui Valtter Laaksosen toimesta vihdoin ohittamaan Henrikssonin, kun peliä oli pelattu 61. minuuttia. Avausmaalin tarjoili syötön tarkasti puolesta kentästä Henri Lehtonen. Tähän maaliin ottelu sitten käytännössä ratkesi.

Inter toinen maali näki päivän valon reilut viisi minuuttia myöhemmin. Mika Mäkitalo riisti pallon kotkalaisilta ja laukoi sen jälkeen pallon upeasti 25 metristä pallon yli Henrikssonin maalin vasempaan ylänurkkaan.

Maali ei jäänyt Mäkitalon ainoaksi, sillä mies viimeisteli Lehtosen syötöstä ottelun kolmannen maalin neljä minuuttia ennen pelin päästöstä.

Ottelu ratkesi käytännössä Interin ensimmäiseen maaliin. Sen jälkeen Inter meni päävalmentaja Job Dragtsman mukaan menojaan.

-Ensimmäinen jakso ei ollut meiltä hyvä. Pelimme oli liian hidasta, minkä takia Kotka sai organisoitua hyvin puolustuksensa. Toisen jakson peliin olen tyytyväinen. Peli ratkesi käytännössä ensimmäiseen maaliin, tiivisti Dragtsma ottelun kulun.

Inter nousi voittonsa ansiosta Liigacupin lohko II:n ykköspaikalle. Seuraavan kerran joukkue on tulessa ensi viikon perjantaina 22.2., jolloin joukkue matkustaa FF Jaron vieraaksi.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Corpache, Turunen(Henriksson 73. min), Paajanen, Chatto, Purje, Sanevuori(Seppälä 62. min), Laaksonen, Mäkitalo(Kauko 90. min), Lehtonen.

Muut vaihtopelaajat: Khabau ja Vuorinen.