Inter kohtaa Cupin puolivälierässä HJK:n – Benjamin Källman hyvästelee Turun

 

OTTELUENNAKKO: FC INTER – HJK 29.6.2022

Suomen Cup on edennyt puolivälierävaiheeseen, eli jäljellä ovat kahdeksan parasta joukkuetta. Inter kohtaa keskiviikkona omassa puolivälieräottelussaan Veritas Stadionilla HJK:n klo 18.00.

Sen lisäksi, että Inter taistelee paikasta välieriin, niin ottelun sivujuonena toimii Benjamin Källmanin jäähyväiset. Maalipyssy pelaa toistaiseksi viimeisen ottelunsa Interin sinimustassa paidassa. Hyökkääjällä onkin odottavaiset fiilikset jäähyväispelinsä aattona.

– On erilainen fiilis. En tiedä, olenko vielä tajunnut, että edessä on viimeinen peli. Saa nähdä millloin se tuntemus iskee kunnolla. Samalla kun on haikea fiilis, niin samalla haluaa tehdä vielä pelistä hyvän. Se on Cuppia, joten se on tosi tärkeä peli. Viimeisenä tekona voin auttaa joukkueen etenemään tässä kilpailussa välieriin. Se olisi hyvä tapa hyvästellä ja nimenomaan Klubia vastaan hyvä peli olisi ihana tapa lopettaa, Beni heittää.

– Odotan kovatasoista peliä. Kenttä näyttää ja tuntuu nyt hyvältä, joten toivon, että molemmat joukkueet voivat pelata hyvää jalkapalloa ja peli on viihdyttävä, hän jatkaa.

Jos Källman saisi itse käsikirjoittaa ottelun, se menisi näin:

– Petteri tekee vaparimaalin, mä teen kaksi ja voitamme 4-0.

HJK on totutusti Veikkausliigan puolella kärkitaistelussa mukana. Joukkueet ehtivät kohdata jo kevään peleissä kahdesti vastakkain, joista kumpikin voitti oman vierasottelunsa. Källmanin mukaan – viime viikkoina muutaman pelaajan eri syistä kokoonpanosta menettänyt – HJK on vaikeasti ennakoitava joukkue.

– Meidän keskinäisissä otteluissa he ovat pelanneet aika suoraviivaista jalkapalloa. Heillä on kyllä aseet pelata monella eri tavalla, joten vaikea sanoa etukäteen minkälainen vastustaja tulee. Jos peli sen vaatii, niin he pystyvät pelaamaan pallonhallintapeliä tai sitä suoraviivaista. Toivottavasti saamme prässättyä heitä niin hyvin, että pallonhallintapeli ei ole heille helppoa.

Helsinkiläisryhmän takalinjoilla on viime viikkoina kasvavassa määrin saanut vastuuta Interistä viime kauden päätteeksi lähtenyt Arttu Hoskonen. Källmanin mukaan myös hänen kohtaamisensa tuo peliin oman twistinsä.

– Hoskosen kanssa olen pelannut monta vuotta yhdessä. Hän on yksi vahvimmista toppareista kenet tiedän ja onhan hän kohtuullisen nopeakin. Hauska päästä pelaamaan häntä vastaan ensimmäistä kertaa. Toivottavasti saamme hyvän väännön ja toivottavasti hän häviää huomenna.

Inter on pudottanut Cupissa tähän mennessä oman reservijoukkueensa ja SJK:n. HJK on kaatanut puolestaan reservinsä Klubi 04:n ja VPS:n. Sekä Inter että HJK selvittivät tiensä jatkoon viime kierrokselta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Katso Benin haastattelu lähdön fiiliksistä tästä.

FC Inter – HJK keskiviikkona Veritas Stadionilla klo 18.00.

Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa pelin Ruudusta.

 

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit