Inter kärsi karvaan tappion Suomen Cupin finaalissa

Kuva: Jimi Soinila

Inter jäi Suomen Cupin finaalissa hopealle kovan taistelun jälkeen. Inter kohtasi seurahistorian 7. Suomen Cupin finaalissa KuPS:n Tammelan Stadionilla. Kuopiolaiset veivät Cupin mestaruuden jatko-ottelun jälkeen maalein 1-2.

Finaaliottelua seuranneet katsojat niin Tammelassa kuin ruutujenkin äärellä saivat kokea jännitystä kokonaisen 120 minuutin edestä. Ensimmäinen jakso päättyi maaleitta, mutta kentällä nähtiin vauhtia ja taistelua aina aloitusvihellyksestä lähtien.

Inter onnistui siirtymään kuskin paikalle toisen jakson alussa Darren Smithin maalilla. Sinimustat säilyttivät johtoasemansa aivan ottelun viimehetkille asti, mutta kuopiolaiset upottivat pallon Interin verkkoon kahteen otteeseen ennen päätösvihellystä. Näistä osumista kuitenkin toinen hylättiin 90. peliminuutilla VAR-päätöksellä paitsiomaalina, ja ottelu ratkaistiin jatko-ottelulla.

KuPS onnistui maalinteossa vielä kerran jatko-ottelun 2. minuutilla ja lunasti sillä itselleen Suomen Cupin mestaruuden ja europelipaikan.

ottelun maalit:

51. peliminuutilla Darren Smith 1 – 0

Axel Kouame katkoi kuopiolaisten puolustuksen syötön ja pääsi nokikkain KuPS:n maalivahdin kanssa. Kouame syötti vielä Darren Smithille, joka pääsi puttaamaan pallon tyhjään verkkoon.

86. peliminuutilla Petteri Pennanen 1 – 1

Petteri Pennanen iski irtopallon verkkoon Interin maalin edestä.

92. peliminuutilla Petteri Pennanen 1 – 2

Pennanen ampui Interin boksin kulmalta pallon maalin oikeaan yläkulmaan.