Inter kaatoi TPS:n ylivoimaisen esityksen jälkeen 0-4(0-3)

0-2 Furuholm
0-3 Mäkitalo
0-4 Furuholm

FC Inter näytti sunnuntaina Veritas Stadionilla lähes 9000-päisellä yleisölle, että Turusta löytyy TPS:n ohella myös toinen mahdollinen menestyjä kauden 2008 Veikkausliigassa.

Inter ei antanut ottelussa mitään mahdollisuuksia TPS:lle ja voitti ottelun täysin ylivoimaisen esityksen jälkeen oikeutetulla 0-4 tuloksella. Maaleista kolme syntyi ottelun ensimmäisellä jaksolla.

Ottelun käsikirjoitus olisi voinut muuttua, mikäli TPS:n lopulta 10. minuutilla loukkaantumisen takia pois vaihdettu Chris Cleaver olisi onnistunut läpiajossaan ottelun ensimmäisellä minuutilla. Tilanteen torjui hyvin Inter-vahti Patrick Bantamoi.

Cleaverin loukkaannuttua Inter sai pelata neljä minuuttia ylivoimalla. Joukkue pystyi käyttämään tilaisuuden lopulta hyväksi, kun Ats Purje iski Mika Mäkitalon keskityksestä Interin 0-1 johtomaalin.

Maalin jälkeen Inter otti keskikentän lopullisesti haltuunsa, eikä TPS:llä ollut ottelussa enää mitään sanottavaa.

Toinen maali näki päivänvalon, kun pelikello kävi 30. minuuttia. Tuolloin Inter pelasi pallon oikeaa laitaa nousseelle Ville Nikkarille, joka keskitti tarkasti pallon Furuholmille, joka puski pallon ohi Jukka Lehtovaaran.

Kaksi minuuttia toisen maalin jälkeen Inter oli onnistua jälleen oikealta laidalta, mutta tällä kertaa Lehtovaara torjui hyvin Mika Ojalan tulisen laukauksen.

Inter onnistui maalinteossa vielä kaksi minuuttia ennen avausjakson loppua, kun Mäkitalo pamautti kulmapotkun jälkitilanteesta komean kaukolaukauksen tolpan kautta TPS-maaliin.

Toisen jakson alkuhetket mentiin lievässä TPS-hallinnassa, mutta tilanteita se ei saanut luoduksi.

Interin Furuholmilla oli sitä vastoin erinomainen paikka viedä Inter jo neljän maaliin johtoon, mutta hänen läpiajonsa torjui hyvin maalivahti Lehtovaara. Sylkypallossa oli ensin Purje, mutta hänen tilanteensa kuivui aikailuun.

TPS:n paras maalipaikka ottelussa nähtiin 64. minuutilla, mutta Armand One ei osunut palloon hyvästä keskityksestä. Hänen edessään olisi ollut enää vain Bantamoi.

Ottelun neljäs maali syntyi 73. minuutilla, kun Ojala pelattiin vapaaksi jälleen oikeaan laitaan. Hänen hyvä keskitys tavoitti Purjeen, joka yritti laukoa palloa maaliin, mutta veto epäonnistui ja suuntautui Furuholmille, jolla oli helppo työ tehdä illan toinen maalinsa.

Ottelussa Inter oli rehellisesti sanottuna täysin omaa luokkaansa. Varsinkin joukkueen keskikenttä riisui TPS:n täysin aseista.

Täytyy kuitenkin muistaa, että tästäkään ottelusta ei saa kuin kolme pistettä. Keskittymisen pitää olla kohdallaan taas torstaina, jolloin Inter saa kotikentälleen vastaansa FC Hakan.

Interin kokoonpano: Bantamoi, Hooiveld, Furuholm(Correia 85. min), Aho, Paajanen, Ojala, Purje(81. min Sanevuori), Chatto, Nikkari, Mäkitalo ja Lehtonen.

Muut vaihtopelaajat: Nuorela, Gustafsson, Turunen, Forsman ja Seppälä.