FC Inter selvitti pienten alkuvaikeuksien jälkeen tiensä Suomen Cupin 6. kierrokselle voittamalla FC Espoon Ats Purjeen ja Jos Hooiveldin maaleilla 0-2(0-0).

Inter sai tehdä voittoon täyden päivätyön, sillä kakkosessa pelaava FC Espoo teki turkulaisten pelaamisen hankalaksi ensimmäisellä jaksolla. Saipa kotijoukkue luotua myös muutaman hyvän maalipaikan, mutta ne selvitti hyvin Inter-vahti Patrick Bantamoi.

Interin parhaat maalipaikat ensimmäisellä jaksolla osuivat keskushyökkääjänä pelanneelle Teemu Turuselle. Hänen yritykset eivät löytäneet kuitenkaan Espoon maalia.

Inter terävöitti otettaan selvästi ottelun toiselle jaksolle, mikä aiheutti heti ongelmia espoolaisille.

Inter sai tehtyä tärkeän ensimmäisen maalin, kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Tuolloin Turunen vapautti pystyyn juosseen Purjeen maalin läpiajoon. Tarkka sijoitus takakulmaan ja tilanne oli 0-1 Interille.

Maalin jälkeen Inter dominoi peliä, eikä espoolaisilla ollut enää sanottavaa ottelussa. Ottelun toista maalia saatiin odottaa aina 85. minuutille, jolloin Turunen syötti hyökkääjänä pelanneen Hooiveldin maalintekoon.

Maali jäi hyvistä paikoista huolimatta ottelun viimeiseksi. Tärkein, eli paikka 6. kierroksella saavutettiin.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma oli ottelun jälkeen tyytyväinen jatkopaikkaan. Hän korosti myös ensimmäisen maalin tärkeyttä.

-Nämä pelit ovat vaikeita, jos niihin ei asennoidu oikein. Ensimmäisellä jaksolla kuvittelimme, että voiton saa kävelemällä. Toisella jaksolla saimme otteisiin ryhtiä ja teimme tarvittavat maalit.

-Näissä peleissä on tärkeää tehdä ensimmäinen maali. Nyt saimme sen tehtyä ja se helpotti meidän peliä. Tietysti tärkein, eli jatkopaikka saavutettiin, jatkoi Dragtsma.

Suomen Cupin 6. kierros arvotaan torstaina 12.6.

Bantamoi, Corpache, Gustafsson, Turunen, Aho, Paajanen(Kauko 78. min), Ojala, Purje(Hooiveld 79. min), Chatto, Sanevuori ja Mäkitalo.

Vaihtopelaajat: Forsman ja Mäkilä.