Severi Paajanen
Sami Sanevuori
Prince Otoo

_______________________________________

FC Inter kukisti Veritas Stadionilla pelatussa Suomen Cupin 7. kierroksen ottelussa HIFK Soccerin kahdella ensimmäisen jakson maalilla 2-0.

Inter aloitti ottelun terävästi ja siirtyi johtoon jo ottelun 9. minuutilla. Maalista vastasi Martin Mutumba, joka laukoi Mika Ojalan laukoman sylkypallon verkon perille. Tilanteen laittoi alulle laitapakin tontilta ylös noussut Joni Aho.

Mutumballa oli hyvä paikka lisätä Sinimustien johtoa, kun hän pääsi Teemu Turusen tarjoilusta täysin vapaaseen maalipaikkaan. Laukaus oli kuitenkin suutari ja suuntautui voimattoman ohi maalin.

Läpi ottelun yritteliäästi pelanneen HIFK:n maali oli enemmän kuin lähellä vartin pelin jälkeen. Maalivahti Patrick Bantamoi sai kuitenkin vaivoin työnnettyä Timo Lumivaaran antaman kulmapotkun väljemmille vesille.

Pari minuuttia tämän jälkeen nähtiin ottelun viimeiseksi jäänyt osuma. Turusen tekemä maali oli suoraan jalkapallon oppikirjasta. Jos Hooiveld sai pallon Interin kenttäpuoliskolla ja kuljetti sitä ylöspäin. Tarkka syöttö laitaan täydessä vauhdissa olleelle Henri Lehtoselle, joka keskitti maalille rynnänneelle Turuselle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään maaliin.

Turusen maaliin Interin into sitten loppui. Jakson loppu samoin kuin toinen puoliaika oli pelkästään pelailua torstai-illan ratoksi. Inter kyllä piti palloa, mutta mitään vaarallista ei joukkue saanut aikaan. Harvat laukaukset torjui HIFK Soccerin maalilla hyvin torjunut Ville Rapeli.

Suomen Cupista Inter tappion myötä pudonnut HIFK hallitsi läpi ottelun Veritas Stadionilla ennenkuulumatonta kannustusta pitäneen kannattajaryhmänsä iloksi ottelun loppuhetkiä. Joukkue sai luotua tuolloin monta vaarallista keskitystä, mutta Inter-vahti Bantamoi oli hereillä ja poimi kaikki keskitykset.

Voiton myötä Sinimustat etenivät Suomen Cupin 8. kierokselle, joka arvotaan 16.7.