Inter jatkaa Cupin 7. kierrokselle

FC Inter jatkaa Suomen Cupin 7. kierrokselle voitettuaan torstaina Joutsenossa pelatussa ottelussa paikallisen Kultsun lopulta selvästi lukemin 0-4(0-1). Interin suurin sankari maalimäärällä mitattuna oli Martin Mutumba, joka teki kaksi ensimmäistä maalia.

Mutumbaa ei oltu aluksi nimetty avauskokoonpanoon, mutta hän sai paikkansa, kun Teemu Turunen ei pystynyt pelaamaan lievän jalkavamman takia. Mutumba kiitti valmennusjohtoa luotttamuksesta ja teki Interin johtomaalin komealla laukauksella, kun ottelua oli pelattu vasta viisi minuuttia.

Interin maalin myötä ottelu tuli Job Dragtsman suojateille helpommaksi, sillä Kultsu joutui tappioasemassa myös hyökkäämään. Interillä olikin avausjaksolla hyviä paikkoja lisämaaleihin, mutta alkukauden joukkuetta vaivannut tehottomuus näkyi jälleen joukkueen viimeistelyssä. Pahimpana tuhlaajapoikana kunnostautui Laerciò Ramos jr, jolla oli ottelussa paikat ainakin kolmeen maaliin.

Löysävauhtisen toisen jakson ensimmäinen ja ottelun toinen maali nähtiin pelikellon näyttäessä 63. minuuttia. Tuolloin maalinteossa onnistui jälleen Mutumba, joka tällä kertaa puski Joni Ahon antaman keskityksen maaliin. Maali lopetti lopullisesti Kultsun pyristelyn.

Inter onnistui maalinteossa vielä Mutumban toisen maalin jälkeen kahdesti. Ensimmäisestä vastasi komealla kaukolaukauksella 20. metristä vaihdosta kentälle tullut Mika Ojala ja toisesta maalivahdin hienoisella avaustuksella Mika Mäkitalo, jonka maanouliainen yllätti muuten hyvin pelanneen Kultsu-vahti Lasse Vennon.

Ottelun ainoa miinuspuolinen asia oli Valtter Laaksosen ajanpeluusta saama varoitus, joka pitää miehen sivussa Interin seuraavasta kotiottelusta HJK:ta vastaan.

Joukkueen päävalmentaja Dragtsma oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja antoi myös tunnustusta kotijoukkue Kultsulle.

-Voitto oli meille jo kolmas peräkkäinen, mikä on aina hyvä asia. Peli ei ollut mitenkään erityistä, koska kenttä oli erittäin epätasainen. Tämä vaikeutti myös Kultsun peliä, sillä he yrittivät myös pelata syöttöpeliä, eikä vain puolustaa omaa maaliaan, sanoi Dragtsma ottelun jälkeen.