(Kuva: Risto Nummela)

Inter kohtasi tänään FC Hakan Suomen Cupin välierässä Valkeakoskella ja etenee vahvalla esityksellä finaaliin.

Tehtaan kentällä pelatun välierän avausjaksolla Inter hallitsi ottelua ja molemmat joukkueet kävivät lähellä maalintekoa, mutta tauolle kuitenkin siirryttiin maaleitta. Toinen jakso käynnistyi maalinteon osalta vauhdilla, kun kaikki ottelun maalit nähtiin toisella puoliskolla kahdeksan minuutin sisään sisään. Interin 16-vuotias hyökkääjä Djoully Nzoko teki ottelun avausosuman reilun 50 peliminuutin jälkeen. Vain neljän minuutin päästä ensimmäisestä osumasta Darren Smith onnistui pilkulta, jonka Jussi Niska hankki loistavalla yksilösuorituksellaan. Jälleen vain neljä minuuttia Interin 2-0-osuman jälkeen Haka pääsi tekemään kavennusmaalin, joka sinetöi ottelun lopputulokseksi 1-2. Voitolla Inter sinetöi turkulaisille paikan Suomen Cupin finaalista 2024.

Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 21.9. Tammelan Stadionilla. Cupin toinen välieräottelu pelataan huomenna torstaina Seinäjoella. Inter kohtaa finaalissa huomenna kello 19.00 alkavan SJK – KuPS – ottelun voittajan. Kesäkuussa suoritetun arvonnan tuloksena Interillä on ottelussa nimellinen kotietu.

Inter on ollut edellisen kerran Suomen Cupin finaalissa vuonna 2022, jolloin finaalissa kohdattiin KuPS.

ottelun maalit:

52. peliminuutilla Djoully Nzoko 0-1

Timo Stavitski onnistui syöttämään Djoully Nzokon hyvään tilaan kulmapotkun jälkitilanteessa, josta Nzoko sijoitti pallon vasempaan takakulmaan.

56. peliminuutilla Darren Smith 0-2

Jussi Niska nousi omalta kenttäpuoliskolta tyylikkäästi pujotellen Hakan boksiin, jossa Haka-puolustus pysäytti Niskan rangaistuspotkun arvoisesti. Darren Smith laukoi pallon pisteeltä itsevarmasti maaliin.

60. peliminuutilla Oliver Whyte 1-2

Oliver Whyte onnistui karkaamaan Interin puolustukselta ja laukomaan pallon boksin kulmalta Interin verkkoon.

Katso raportti kentän laidalta:

Ottelun jälkeen haastattelussa ovat ottelun avausmaalin tehnyt Djoully Nzoko sekä päävalmentaja Vesa Vasara.

Katso ottelun huippuhetket Ruudusta alta.

Kokoonpano:

1 Eetu Huuhtanen (mv)
2 Jussi Niska (90+2. min 6 Dimitri Legbo)
3 Juuso Hämäläinen
5 Albin Granlund
9 Darren Smith (74. min 11 Jean Botué)
10 Florian Krebs
19 Iiro Järvinen (varoitus)
20 Djoully Nzoko (79. min 14 Thomas Lahdensuo)
22 Luka Kuittinen
24 Timo Stavitski (79. min 21 Matias Tamminen)
28 Axel Kouame

Vaihtopelaajat:
12 Eero Vuorjoki (mv)
16 Bart Straalman
25 Joonas Kekarainen

seuraava ottelu:

Inter matkaa seuraavaan otteluunsa tulevana sunnuntaina 25.8. Helsinkiin Bolt Arenalle HJK:n vieraaksi kello 16.00 alkavaan Veikkausliigaotteluun.

Älä ohita Interin vierasotteluita, vaan tilaa Ruutu+ Urheilu tästä.