Inter Akatemian kausi alkoi tappiolla

Inter Akatemian ottelut alkoivat kirvelevällä 0-1 tappiolla KuPS Akatemialle lauantaina hyisellä Kupittaalla pelatussa ottelussa. Ottelun ainoasta maalista vastasi KuPS:n Olli Valto.

Vaikeissa olosuhteissa pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan palloa maata pitkin, mutta joukkueiden organisoitu puolustus piti maalipaikat vähissä.

Pelikellon näyttäessä 20. minuuttia alkoi ottelussa tapahtua. Ensin Inter sai Ali Al-Taken kaatamisesta rankkarin, mutta siinä oli KuPS:n maalivahti Interin Cimile Beharia etevämpi torjuen melkein keskelle suuntautuneen laukauksen.

Kolme minuuttia tästä läpiajossa olleen Interin Alban Feratin kaatoi KuPS:n puolustaja Marku Kröger saaden punaisen kortin. Tästä piti sitten lopulta alkaa Interin matka kohti voittoa, mutta toisin kävi.

Miesylivoima ei näkynyt kentällä oikeastaan ollenkaan, sillä organisoidusti puolustanut teki Interin pelaamisen todella vaikeaksi. Syntyneet tilanteet hoiteli hyvän ottelun kuopiolaisten maalilla pelannut piskuinen Joonas Pöntinen.

Interin pelinrakenteluun vaikutti myös Felix Åkerlundin loukkaantuminen, joka pakotti nuorukaisen sivuun kentältä toisen jakson alussa.

Ottelun 83. minuutilla nähtiin ottelu ratkaisu. Interin hakiessa voitto maalia pääsi KuPS hyvään vastaiskuun, jonka päätteeksi KuPS:n Petteri Pennanen keskitti maalille syöksyneelle Olli Valtolle, joka puski ottelun ainoan maalin.

Maalin jälkeen Inter haki vielä vimmatusti tasoitusta, mutta ei onnistunut saamaan parista tiukasta tilanteesta huolimatta tasoitusta aikaiseksi.

Interistä onnistuivat ottelussa hyvät keskuspuolustajat Joni Vuorinen ja Ville Mäkilä.

Interin kokoonpano: Toni Virtanen, Olli Suominen, Ville Mäkilä, Joni Vuorinen, Matias Aunio, Ali Al-Take(Niklas Harjula 71. min), Cimili Behar, Joni Kauko, Jan-Erik Heljander, Felix Åkerlund(Bujar Ahmet 51. min) ja Alban Ferati.