Inter Akatemialle kaksi voittoa viikonloppuna

Inter Akatemia sai vihdoin ja viimein maalitilinsä auki talenttiakatemioiden SM-sarjassa. Viikonloppuna Kupittaalla pelattujen kahden ottelun maalisaldoksi tuli loppujen lopuksi viisi tehtyä maalia, joiden turvin joukkue nappasi kaksi voittoa. Lahti kaatui 2-1 ja MyPa 3-1.

Lauantaina Lahtea vastaan pelattu ottelu näytti noudattelevan pitkään jo varsin tutuksi tullutta kaavaa: Inter hallitsee ja vastustaja tekee maalit. Lahti nimittäin meni johtoon oikeastaan ainoasta paikastaan ottelun ensimmäisellä jaksolla. Maalista vastasi Jari Holopainen.

Lahden johtomaalin myötä Inter satsasi voimiansa hyökkäykseen ja saikin luotua monta vaarallista tekopaikkaa, mutta maalin asti palloa ei saatu kun ottelun 75. minuutilla, jolloin Ali Al-Take laukoi pallon vihdoin lahtelaisten maaliin.

Ensimmäistä maalia Inter Akatemia yritti kaikkiaan 435 minuuttia ja pelaajien tuuletukset olivat myös sen mukaiset.

Ansaitun voittomaalin iski ottelun viimeisellä minuutilla maalinedushässäkän päätteeksi vahvasti esiintynyt Joni Kauko.

Sunnuntain otteluun Akatemian valmennuksesta vastanneet Jussi Nuorela ja Juha Salonen olivat tehneet muutoksi joukkueen avauskokoonpanoon. Tämä ei pelissä näkynyt, sillä lauantaina huilanneet pelaajat toivat kentälle pirteitä jalkoja ja sitä myöden peli pysyi Interin hallinnassa.

Maalinteon makuun vihdoin lauantaina päässyt Inter pääsi juhlimaan ottelun ensimmäistä maalia jo ottelun ensimmäisellä jaksolla. Pallon pisti verkon perukoille tarkalla laukauksella Niklas Harjula. Maali jäi hyvistä paikoista huolimatta avausjakson ainoaksi.

Toista jakso oltiin pelattu noin kymmenen minuuttia, kun Inter sai taas pallon MyPa-veskarin selän taakse. Tällä kertaa maalinteossa onnistui vaihdosta kentälle tullut Bujar Ahmed. Minuuttia myöhemmin MyPa onnistui tekemään tasoituksen.

Ottelun lopullisesti ratkaisseen ja samalla viikonlopun komeimman maalin teki Cimili Behar, joka laukoi pallon vastustamattomasti suoraan ilmasta maalin takanurkkaan. Millimetrin tarkan syötön antoi noin 40 metrin päästä toppari Joni Vuorinen.