Inter-Akatemiaan neljä uutta nuorta

 

Neljä lupaavaa nuorta solmi alkuvuodesta ensimmäiset sopimuksensa Inter-Akatemiaan. Sinimustien tuoreimmat akatemiapelaajat ovat 2005-ikäluokan Valentin Purosalo ja Luka Nuorela sekä Daniel Hänninen (-03) ja Bamo Ahmadi (-01). Uusien sopimusten myötä Inter-Akatemiassa harjoittelee tällä hetkellä yhteensä 16 pelaajaa.

Interin akatemian tavoitteena on luoda lahjakkaille FC Interin junioreille optimaaliset olosuhteet harjoitteluun ennen siirtymistä liigajoukkueeseen tai ulkomaille. Akatemia auttaa nuorta myös opiskelun ja harrastuksen yhteensovittamisessa. Inter-Akatemia on todellinen väylä edustusjoukkueeseen, sillä peräti 26 akatemian läpikäynyttä pelaajaa on pelannut Veikkausliigaotteluita.

Akatemian nuorimpiin lukeutuvat 2005-syntyneet Valentin Purosalo ja Luka Nuorela. Seuran valmennuspäällikkö Kalle Parviainen näkee molemmissa nuorissa suurta potentiaalia.

– Molemmat ovat aika samantapaisia hyvät fyysiset ominaisuudet omaavia pelaajia. Valentin on äärimmäisen tavoitteellinen sekä motivoitunut harjoittelija ja pelannut jo ensimmäiset maaottelunsa. Lukalla puolestaan on todella hyvät syöttö- ja laukaisutaidot sekä hyvä pelikäsitys, Parviainen kiteyttää.

Vanhempaa ikäluokkaa edustavat laitapelaaja Daniel Hänninen (-03) ja keskikentällä viihtyvä Bamo Ahmadi (-01). Seuran talenttivalmentaja Erol Ates näkee molemmissa tulevaisuuden edustusjoukkuepelaajan.

– Daniel harjoitteli meillä muutaman viikon ja vakuutti henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan. Uskomme hänen olevan tulevaisuuden pelaajiamme. Hän on muuttanut nyt Turkuun harjoitellakseen kanssamme, joten totuttelu uuteen kaupunkiin ja seuraan vie tietenkin aikansa, Ates selventää.

– Bamo puolestaan on jo kokenut ja ennen siirtymistään Interiin harjoitteli TPS:n edustusjoukkueen kanssa. Hän on taitava keskialueen pelaaja, joka pystyy viemään peliä eteenpäin ja murtamaan vastustajan puolustuslinjan hyvillä syötöillä. Hän sopii erinomaisesti meidän pelitapaamme ja onkin jo harjoitellut myös meidän edustusjoukkueemme kanssa, Ates kertaa.

Lue lisää Inter-Akatemiasta

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit