Inter 2 haki tärkeät maalit vieraskentältä Ykkösen nousukarsinnoissa

(Kuva: Risto Nummela)

Inter 2 kohtasi maanantaina 14.10. FC Kiffenin Ykkösen nousukarsintojen finaalin ensimmäisessä osaottelussa Töölön pallokentällä. Inter voitti ottelun 0-3.

Inter 2 otti otteluun salama-alun, kun edustusjoukkueesta mukana ollut Thomas Lahdensuo siirsi sinimustat johtoasemaan jo ottelun neljännellä peliminuutilla erinomaisella laukauksellaan Kiffenin maalin takakulmaan. Ottelu jatkui Interin johtomaalin jälkeen tasaisena pitkälle ensimmäisen jakson loppuun asti, kunnes Mikke Louhela toi helpotusta sinimustien pelaamiseen siirtämällä Interin kahden maalin karkumatkalle juuri ennen taukovihellystä etukulmaan uponneella laukauksellaan. Tauolle ottelussa siirryttiin Interin 0-2-johtoasemassa.

Toisella jaksolla Kiffen pyrki hakemaan kavennusmaalia, mutta Inter onnistui pitämään helsinkiläiset pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Inter vankisti johtoasemaansa ottelun loppupuolella, kun Lahdensuo tykitti illan toisen osumansa siirtäen sinimustat vieraskentällä 0-3-johtoasemaan. Erinomaisesti läpi ottelun pelannut Interin puolustuslinja onnistui vesittämään Kiffenin hanakasti hakemat kavennusmaalin yritykset ja varmistamaan sinimustille tärkeän 0-3-voiton.

Ratkaiseva finaalin toinen osaottelu pelataan Veritas Stadionilla sunnuntaina 20.10. kello 16.00. Osaotteluissa noudatetaan yhteismaalisääntöä, jossa sekä kotikentällä, että vieraskentällä tehdyt maalit ovat saman arvoisia. Jos sunnuntaina Veritas Stadionilla pelattavan toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen yhteismaalit ovat tasan, lähdetään nousija ratkomaan 2 x 15 min pituisella jatko-ottelulla. Jos yhä jatko-ottelunkin jälkeen yhteismaalit ovat tasan, ratkaistaan nousija joukkue rangaistuspotkukilpailulla.