Inter 2 eteni Ykkösen nousukarsintojen finaaliin

(Kuva: Pia Kankare)

Inter 2 eteni Ykkösen nousukarsintojen finaaliin, kun sinimustat kukistivat SJK Akatemia 2:n Veritas Stadionilla lauantaina 5.10. välieräparin toisessa ottelussa maalein 6-1 ja yhteismaalein 7-4.

Inter 2 siirtyi ottelussa johtoon, kun ottelua oli takana ensimmäinen vartti. Edustusjoukkueesta mukana ollut Thomas Lahdensuo pääsi laukomaan Interin hyvän hyökkäysjakson jälkeen SJK Akatemia 2:n boksissa pallon kimmokkeen kautta maaliin. Inter hallitsi pääsääntöisesti ensimmäistä jaksoa hakien toista osumaa, mutta tauolle ottelussa siirryttiin 1-0-tilanteessa.

Toisella jaksolla SJK onnistui tasoittamaan ottelun 53. peliminuutilla. Inter siirtyi ottelussa takaisin johtoon, kun vaihdosta kentälle tullut Evert Suominen onnistui tuikkaamaan Lahdensuon lähettämän keskityspallon maaliverkkoihin. Inter haki tarmokkaasti kolmatta maalia tasoittaakseen otteluiden yhteismaalimäärän ja työ tuotti tulosta ottelun loppuhetkillä, kun Gezim Voca pääsi iskemään pallon verkkoon aivan maalin edetä Valentin Purosalon syötöstä 85. peliminuutilla. Varsinainen peliaika päättyi Inter 3-1-voittoon, yhteismaalien ollessa 4-4. Finaalipaikkaa lähdettiin ratkaisemaan jatko-ottelulla.

Jatko-ottelun alussa SJK onnistui luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta loistavasti maalilla pelannut Aati Marttinen veti tilanteissa pidemmän korren. Jatko-ottelua ei ollut pelattu kuin vasta kuusi minuuttia, kun Voca siirsi Interin yhteismaaleissa yhden maalin karkumatkalle. Jatko-ottelun toisella jaksolla Inter onnistui kasvattamaan johtoaan 109. peliminuutilla, kun Joona Hämäläinen puski sinimustat yhteismaaleissa kahden maalin johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Voca viimeisteli Interin jatko-ottelun kolmannen osuman rangaistuspotkusta ja ottelun loppulukemiksi 6-1-voiton.

Inter kohtaa Ykkösen nousukarsintojen kaksiosaisessa finaalissa FC Kiffenin. Otteluiden pelipäivistä tiedotetaan myöhemmin.