Huippunopea Timo Stavitski sopimukseen FC Interin kanssa – Jarkko Wiss: “Enemmän kuin vakuuttava”

 

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen laitahyökkääjä Timo Stavitskin kanssa. 23-vuotiaan pelimiehen sopimus kattaa kauden 2023 sekä option kausista 2024 ja 2025.

Stavitski palaa Veikkausliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen, sillä viimeksi hän pelasi kotimaan liigakentillä kaudella 2017 Rovaniemen Palloseuran paidassa. Vahva kausi poiki tuolloin siirron Ranskan pääsarjaseura SM Caenin organisaatioon. Hän edusti seuraa tämän vuoden tammikuuhun asti, kunnes hänen sopimuksensa päätettiin rikkonaisen ajanjakson jälkeen yhteisymmärryksessä. Näin ollen itsensä kuntouttanut Stavitski oli valmis liittymään sinimustien vahvuuteen vapaalla siirrolla.

Pituudeltaan 180-senttinen Stavitski löi reilun viikon aikana harjoituksissa Interin valmennukselle sellaiset näytöt pöytään, että seura päätyi sopimukseen. Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi iloiset mietteensä tuoreesta sopimuksesta.

– Timo on tuttu kaveri minulle tietysti juniorimaajoukkueiden kautta ja hän esiintyi kauden verran hienosti silloin liigassa Rovaniemen paidassa ja pääsi maailmalle. Matka on ollut aika vaihderikas. Mukaan on mahtunut hyviä suorituksia ja pahoja loukkaantumisia. Nyt Timo on ollut meidän kanssamme toista viikkoa ja hän ollut kyllä enemmän kuin vakuuttava. Nyt vain peukut pystyyn ja sormet ristiin, että kaveri pysyy ehjänä, ja tekee samanlaisen nousun kuin aikaisemmin, Wiss toteaa.

Pyöreät 50 ottelua poika- ja nuorisomaajoukkueissa on kova näyttö lahjakkuudesta, joka Stavitskista on paistanut läpi vuosien.

– Potentiaalia on, juoksunopeus ei ole kadonnut mihinkään ja hänen kyky ohittaa vastustaja 1 vs. 1 -tilanteissa on todella hyvällä tasolla. Myös sen huomaa, että hänelle on jäänyt ulkomailta sitä taktista osaamista ja ymmärrystä pelaamiseen. Hän ymmärtää roolinsa molempiin suuntiin. Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä tulee. Toivottavasti hän pysyy ehjänä, jolloin meillä on käytössämme tosi vaarallinen työkalu, Wiss arvioi.

Interin urheilu- ja kehitysjohtaja Olli Kangaslahti paljastaa, että Stavitskin sopimus ei syntynyt yhdessä yössä tai iltapäivässä. Asiat puntaroitiin monelta kantilta sopimuksen molemmille osapuolille sopiviksi ja tämä tehtiin rauhassa.

– Olemme tehneet pitkän työn tämän projektin eteen. Olemme seuranneet häntä viikkoja ja neuvottelut olivat myös pitkät. Lopulta pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen siitä, millä ehdoilla hän on meillä. Siinä oli jonkin verran jumppaamista, koska hänellä on takana valitettavan pitkä loukkaantumishistoria. Sitä kautta tulee omat riskinsä, mutta nyt pääsimme kaikkien kannalta hyvään lopputulokseen, Kangaslahti myhäilee.

Hänen mukaansa Inter sai profiililtaan sopivan pelaajan, jolta löytyy myös pelillisiä erikoisominaisuuksia.

– Timo Stavitski on meidän strategian näköinen rekrytointi. Hän on nuori kaveri ja menee urallaan eteenpäin. Hänet on myyty kerran jo hyvällä hinnalla Suomesta ulkomaille, ihan korkeimmalle tasolle. Olemme täysin vakuuttuneita, että hänen pysyessä ehjänä, tällainen siirto tulee tapahtumaan uudestaan.
– Hänellä on jalkapallomaailmassa maailmanluokan nopeus. Se on täysin poikkeuksellinen. Kun puhutaan Valioliigassa nopeasta pelaajasta, niin Timo Stavitski on samaa luokkaa nopeuden puolesta, Kangaslahti kehaisee.

Tuore urheilu- ja kehitysjohtaja on luottavainen, että Stavitski saa uransa takaisin raiteilleen Turussa. Caenin vuodet sisälsivät Stavitskilla myös pari lainasiirtoa, mutta ottelumäärät eivät nousseet korkeiksi, peliajan jäädessä vammojen siivittämänä epäsäännölliseksi. Kaiken A ja O on pitää mies nyt viheriön puolella.

– Uskomme, että valmennus-, fysio- ja medical-tiimi pystyvät huippuluokan ammattilaisina auttamaan siinä, että Timo pysyy kunnossa. Nyt hän on erittäin hyvässä kunnossa ja näin täytyy olla jatkossakin. Timolla itsellään tulee olemaan tässä myös iso vastuu. Hänestä tulee olemaan toivon mukaan paljon iloa Interille ja katsojille, Kangaslahti toteaa.

Stavitski itse on luonnollisesti myös innoissaan uuden haasteen edessä. Hän on lyhyessä ajassa tykästynyt FC Interiin organisaationa.

– Minulla on erittäin hyvä fiilis nyt. En ole hetkeen ollut ammattilaisfutiksessa mukana ja nyt Inter antoi minulle tämän mahdollisuuden, josta olen todella kiitollinen. Aion tehdä kaikkeni käyttääkseni mahdollisuuden ja autan Interiä sekä itseäni.

– Olen tosi paljon tykännyt tästä toiminnasta ja olosuhteista, jotka Interillä on. Olen tykännyt koko jengistä ja meiningistä, mikä meillä on, Stavitski fiilistelee.

– Tämä koko organisaatio tuntuu tilanteessani hyvältä minulle, ei pelkästään joukkue. Tämä on myös Suomifutiksessa tunnettu joukkue…syitä valintaani on monia, laitalinkki jatkaa.

Oikeajalkainen pelimies ei peittele sitä, että luottoa löytyy jalkeilla olevaan Inter-ryhmään kaudelle 2023.

– Minulla on hyvät odotukset. Uskon, että pääsemme joukkueen kanssa pitkälle. Uskon, että yllämme tavoitteisiin ja niihin asioihin, joita Inter seurana ansaitsee, Stavitski päättää.

 

Katso Timo Stavitskin ensimmäinen pelaajahaastattelu videolta alta.

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit