Honka käänsi Liigacupin finaalin voitokseen

Interin joukkue joutui tyytymään Liigacupin hopeisiin mitaleihin. (kuva Andy Giler)Espoonlahden urheilupuistossa lauantaina pelatun Liigacupin finaalin päätteeksi kotijoukkue FC Honka pääsi nostamaan Liigacupin palkintolautasen ilmaan. Honka voitti Interin loppuottelussa lukemin 3-1 (1-1).

Ottelun alku oli FC Interiltä erinomainen. Joukkue siirtyi vierasjohtoon jo 9. peliminuutilla Benjamin Källmanin maalilla. Tilanteessa Aleksi Paananen puhkoi Hongan puolustuksen pystysyötöllään Petteri Forsellille. Forsell puolestaan jatkoi pallon sivuun Källmanille, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Ottelun ensimmäisen puoliajan puolivälin tietämille Inter oli vahvemmin hyökkäävä joukkue, mutta jakson loppua kohti ote lipsui. Honka pääsi tästä huolimatta tasoittamaan hieman yllättäen, kun purkupallo pomppi rangaistusalueen oikealla kulmalla olleelle Hongan Henri Aallolle. Puolustaja pääsi ampumaan vasurillaan ja laukaus painui etukulmasta vastustamattomasti ohi Inter-vahti Matias Riikosen.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisissa merkeissä tasatilanteesta. Interillä oli reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen hyvä tilaisuus ottaa jälleen johtoasema, mutta Maksim Rudakov Hongan maalilla onnistui torjumaan Källmanin painavan laukauksen jaloillaan. Heti seuraavassa tilanteessa Inter sai kylmää vettä niskaansa, kun Inter-puolustuksen katko ajautui Florian Krebsille. Honka-peluri täräytti 30 metristä kovan laukauksen vasemman tolpan kautta maaliin ja Hongan johtoon.

Ottelun viimeisellä 20-minuuttisella Inter alkoi tehdä hyökkäävämpiä vaihtoja. Tasoitusmaalin sijaan Honka käytti tilaisuutensa armotta hyväksi. Lucas Kaufmann juoksi paitsion rajamailta pystypalloon ensimmäisenä ja laukoi 3-1-lukemat takakulmaan ohi Riikosen. Puolittaisista tilanteista huolimatta tästä Inter ei enää noussut, vaan Honka pääsi juhlimaan kolmatta Liigacupin mestaruuttaan.

Ottelun jälkeen Interin päävalmentaja Miguel Grau päivitteli Hongan odottamattomia, mutta hienoja ensimmäisiä maaleja.

– Peli ei ollut parhaamme, mutta mielestäni annoimme Hongalle liikaa lahjoja ottelussa. Ensimmäisten 25 minuutin jälkeen menetimme muotoamme hyökkäyksessä ja sen takia meillä oli ongelmia omassa päässä tilanteenvaihdoissa. Toisella puoliajalla aloitimme jälleen hyvin, mutta he tekivät jälleen uskomattoman maalin, Grau hämmästeli.

Ensi viikon perjantaina Inter pelaa kauden viimeisen harjoitusottelunsa, kun Kupittaa 5:n tekonurmella klo 12.15 vastaan asettuu Gnistan. Graun mukaan joukkue on valmis Veikkausliigan alkamiseen, vaikka ensimmäinen vastustaja onkin kova.

– Täytyy muistaa, että kohtaamme ensimmäisellä kierroksella KuPS:n, joka on erittäin kova vastustaja. Meillä on nyt kaksi viikkoa aikaa valmistautua siihen otteluun ja näyttää, että pystymme parempaan.