HJK taipui Interille maalein 4-0

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter pelasi neljännen Liigacupin ottelunsa tänään keskiviikkona LähiTapiola Areenalla HJK:a vastaan. Turkuun Klubi 04 -painotteisella kokoonpanolla saapunut HJK taipui Interille maalein 4-0. 

Ottelussa nähtiin jopa kolmen pelaajan ensimmäiset osumat kilpailullisissa otteluissa Interin paidassa. Ottelun avausosumasta vastasi Timo Stavitski ottelun 6. peliminuutilla, kun 23-vuotias laituri laukoi pallon boksista verkon perukoille. Toinen osuma seurasi tästä seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Stavitski antoi avaavan syötön Darren Smithille, joka sijoitti taululle lukemat 2-0. Kolmas onnistuja oli puolustaja Luka Kuittinen, joka iski maalinsa 37. peliminuutilla. Tommi Jyryn antama lyhyt kulma Arlind Sejdiulle jatkui Sejdiun keskityksellä boksiin, josta Kuittinen puski pallon maaliin. Tauolle siirryttiin näin ollen lukemissa 3-0. Joukkueen kapteeni Tommi Jyry viimeisteli maalilukemat 4-0 ottelun toisella puoliskolla upottamalla laukauksensa boksista sivutolpan kautta Ilievin selän taakse 58. peliminuutilla.

Darren Smith kertoi ottelun jälkeen odottaneensa ensimmäistä osumaansa ja kuvaili maalin syntyä seuraavasti.

– Kaikki varmaan luuli että se on paitsio, mutta olin aika varma ettei ole ja aion pelata tilanteen loppuun. Timolla oli pallo, minä tein juoksun puolustuslinjan taakse ja Timo pelasi minulle, ja viimeistelin siitä.  Tätä olin odottanut, läpiajot ovat minun juttuni ja vihdoin tänään se palkittiin.

– Voitto tuntuu hyvältä. Tiesimme, että tämä ei tule olemaan helppo peli. Vastassa oli nuoria pelaajia täynnä energiaa ja he halusivat todistaa tasonsa. Meidän tehtävämme oli näyttää että me olemme Veikkausliiga-joukkue. Olen tyytyväinen joukkueeseen, teimme töitä ja se näkyy tuloksessa, Smith summaa tuntemuksiaan ottelun jälkeen.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo joukkueen onnistuneen pelillisesti hyvin.

– Tämä oli hyvin ammattimainen ja aikuismainen esitys, hyvää teknistä, nuorta ja innokasta joukkuetta vastaan. Puolustimme kypsästi ja kun saatiin pallo, iskettiin terävästi. Saimme myös omalla pallonhallinnalla luotua paikkoja. Kärsivällisyys puolustamisessa, missä ja miten puolustetaan, ja millä tavalla halutaan pelata jalkapalloa, toimi tänään oikein hyvin.

Inter aloittaa viikon loman heti ottelun perään.

– Pelaajat ovat tehneet 8 viikkoa kovaa duunia, ja nyt se loppuu hetkeksi. Viikon ansaittu loma, tekeminen on ollut hienoa vuoden alusta asti, Jallu kehuu.

Katso ottelun huippuhetket Ruudusta.

Kokoonpano:

13 Eetu Huuhtanen (mv)
4 Mikael Almén
6 Dimitri Legbo (68. min 2 Jussi Niska)
9 Darren Smith (76. min 26 Otto Lehtisalo)
11 Arlind Sejdiu (56. min 23 Daniel Rökman)
16 Tommi Jyry (68. min 5 Noah Nurmi)
19 Iiro Järvinen (68. min 28 Roope Kantola)
20 Juho Hyvärinen (76. min 34 Valentin Purosalo
22 Luka Kuittinen
24 Timo Stavitski (56. min 18 Olli Jakonen)
30 Abraham Okyere

Vaihdossa:

12 Matias Riikonen (mv)
10 Petteri Forsell

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit