Henrik Moisanderin hieno pelaajaura päättyy kauteen 2021

FC Interin maalivahti Henrik Moisander päättää pelaajauransa meneillään olevaan kauteen. 36-vuotiaalla konkarilla on uraa jäljellä täten kolmen ottelun verran.

Moisander on pelannut urallaan tähän mennessä 236 Veikkausliigan ottelua, joissa hän on torjunut nollapelin 79 kertaa. Tämän kauden 22 ottelussa hän on pitänyt maalinsa puhtaana kahdeksan kertaa.

Turkulainen on valittu Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi kausilla 2012 ja 2014. Miehen palkintokaapista löytyy tämän lisäksi kaksi liigahopeaa ja kolme liigapronssia. Myös Cup-menestystä on tullut, sillä kassari on voittanut Suomen Cupin kahdesti ja kertaalleen Liigacupin.

Veikkausliigassa Moisander on edustanut Interin lisäksi Turun Palloseuraa, Vaasan Palloseuraa ja FC Lahtea. Eniten otteluita hänelle on kertynyt Interissä, jota “Henkka” on edustanut viimeisen kuuden kauden ajan.

Moisander kertoo, että päätös lopettamisesta syntyi hiljalleen.

– Se ajatus on pyörinyt taustalla muutaman kauden, mutta tähän kauteen lähdin sillä mentaliteetilla, että se on viimeinen ja laitan kerran vielä kaiken peliin. Jätin toki “tsäänssin” sille, että mieli muuttuu. Kauden aikana ajatus lopettamisesta sitten vahvistui. Nyt on aika lähteä ja jatkaa muihin haasteisiin, Moisander toteaa.

– Hienon ja pitkän uran olen saanut pelata tässäkin seurassa, kuusi vuotta… Meilläkin alkaa seurassa nyt uusi projekti, niin siinäkin mielessä aika tehdä tilaa muille, maalivahti jatkaa viitaten edustusjoukkueen valmennuksen vaihtumiseen.

Veikkausliigan lisäksi Moisander vietti nuorena vuosia Ajaxin organisaatiossa Hollannissa sekä pätkän ruotsalaisen Assyriskan riveissä ennen liigadebyyttiään. Hän pelasi liigadebyyttinsä kaudella 2008 TPS:n paidassa.

– Se oli kotimatsi Hakaa vastaan ja pidin nollat. Se on jäänyt ihan kivana mieleen.

– Aina sitä toivoo, että pystyy pelaamaan mahdollisimman pitkään. Lähtökohtaisesti minulla on aina ollut halu pelata niin kauan kuin paikat kestävät. Kivaa, että olen saanut pelata näin pitkään ja tässä vaiheessa uraa kotikaupungissa, Moisander fiilistelee.

Hän on siitä iloinen, että paikat ovat kestäneet melko hyvin, jalkapelin mestari pääsee jalkapalloeläkkeelle täydessä pelikunnossa.

– Kroppa on tuntunut 2019 kauden jälkeisen olkapääleikkauksen jälkeen hyvältä. Kiva lähteä hyvässä kunnossa kentiltä, pystyn jatkamaan elämää aktiivisesti kivuitta. Koputetaan vielä nyt puuta, että menisi nämä jäljellä olevat pelit ilman vammoja, Moisander naurahtaa.

Kun uraa on jäljellä kymmenisen päivää, niin päässä liikkuu paljon ajatuksia. Moisander kertoi valmennukselle päätöksestään keskiviikkona, ja joukkuekaverit saivat kuulla siitä torstain harjoitusten yhteydessä.

– Sanoin Josélle (Riveiro), että olen motivoituneempi kuin koskaan pelaamaan viimeiset kolme peliä. Europaikka ja mitali olisi hieno lopetus kaikille. Itselleni, seuralle, ihan kaikille.

Mikäli kaikki menee hyvin, Moisander pääsee päättämään pelaajauransa kotikatsomon edessä, kun Inter kohtaa mestaruussarjan päätöskierroksella SJK:n.

– Viimeisestä pelistä tulee spesiaali. Pääsen pelaamaan sen perheen ja läheisten edessä. Hienoa, että hoidettiin se HJK-peli runkosarjan lopussa niin, että  saimme viimeisen pelin kotiin. Olin jo silloin tehnyt lopullisen päätökseni, Moisander paljastaa.

Ilmankos mies torjui Bolt Arenalla nollapelin kuin riivattu.

– Siinä osui kyllä kaikki kohdilleen, Henkka hekottelee tyytyväisenä.

Kun kausi päättyy ja Moisander ripustaa nappikset ja hanskat naulaan, aikoo hän pitää taukoa jalkapallosta.

– Haluan tehdä jotain muuta ja tunnustella, miltä se tuntuu. En missään nimessä ole ajatellut, ettenkö olisi joskus mukana taas jalkapallossa. On se sitten valmentamista tai jotain muuta.

Moisander on saanut pitkän uransa aikana työskennellä lukuisten valmentajien ja maalivahtivalmentajien kanssa, joten hän ei lähde ketään erikseen nimeämään kiitoksen hetkellä.

– Kaikilta heistä olen saanut jotain, joten haluan sanoa heille yhteisen kiitoksen.

– Erityiskiitoksen haluan antaa vanhemmilleni kaikesta duunista ja kuskaamisesta, minkä he ovat eteeni tehneet. Olen heille tosi kiitollinen. Tietysti kiitos myös Niklakselle, jonka kanssa parikymmentä vuotta menimme yhdessä. Hän on ollut iso tuki urani aikana, Henrik kiittää kaksoisveljeään.

Henrik Moisander on mahdollista nähdä viimeistä kertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina 31.10., kun FC Inter kohtaa päätöskierroksen ottelussa Veritas Stadionilla SJK:n klo 17.00 alkaen. Liput otteluun on myynnissä ennakkoon Tiketissä.

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit