Helmikuun vapaaehtoinen: Ulla Röning

FC Interin kuukauden vapaaehtoisten palkitsemiskampanjan helmikuun palkittu on 2008-syntyneiden joukkueen vastuuhuoltaja Ulla Röning.

 

Hei! Kuka olet ja milloin liityit mukaan seuran toimintaan?

– Olen Ulla Röning, futisäiti ja Interin 2008-syntyneiden joukkueen vastuuhuoltaja. Taustastani haluan mainita sen verran, että olen itsekin ollut kilpaurheilija (maajoukkuetason telinevoimistelija), telinevoimisteluvalmentaja (B-valmentajatutkinto) ja -tuomari, sekä joutunut tekemään nuorena päätöksen kilpaurheilun lopettamisesta loukkaantumisen jälkeen, joten kokemuksestani on varmasti hyötyä joukkueessamme pelaaville pojille.

Miksi päätit lähteä mukaan seuran vapaaehtoiseksi?

– Poikani siirtyi nappulaliigajoukkueesta Interiin alkuvuonna 2017 ja hän kysyi, voisinkohan olla joukkueen huoltaja. Ajattelin, että miksipäs ei ja selvitin, onnistuisiko se. Onnistuihan se. Poikani alkaa lähestyä teini-ikää ja ainakin vielä hänestä on mukavaa, että minä toimin huoltajana. Saas nähdä kuinka kauan

Mikä ja millainen on roolisi seuran vapaaehtoistoimijana?

– Pyrin vaikuttamaan joukkueen ilmapiiriin positiivisesti, edesauttamaan avointa kommunikaatiota joukkueen sisällä, helpottamaan valmentajien valmennustyöhön keskittymistä, sekä tukemaan poikien laadukasta harjoittelua.

Mikä vapaaehtoistyössä tai sinun roolissasi vapaaehtoisena on mielenkiintoisinta ja palkitsevinta?

– Mielenkiintoisinta on, kun olen saanut tutustua uusiin mukaviin ihmisiin ja oppinut paljon jalkapallosta. Siinä on yllättävän paljon yhteistä telinevoimistelun kanssa: tasapaino, nopeus, keskivartalon hallinta, molemminpuolisuus, räjähtävä nopeus, tekniikka, ponnistusvoima yms. Palkitsevinta on, kun saan valtavasti iloista energiaa pojista.

Minkä koet vapaaehtoistyössä tai sinun roolissasi vapaaehtoisena haasteellisimmaksi?

– En koe vapaaehtoistyössä haasteiden olleen suuria, mutta alussa haasteita toi se, etten tarkkaan tiennyt mitä huoltajan tehtäviin kuuluu. Onneksi Interin seurakäsikirja auttoi tässä ja muilta kyseleminen. Hieman haastavampi vaihe on myös aina silloin, kun päävalmentaja vaihtuu, mutta silloin pitää vain tutustua uuteen ihmiseen ja hänen toimintatapoihinsa.

Mikä juuri sinun seurassasi on parasta?

– Interissä on parasta hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Arvostan erityisesti, että seura on pystynyt ketterästi muuttamaan toimintaansa koronarajoitteiden jatkuvasti muuttuessa. Seura tarjoaa myös hienosti loukkaantuneille sekä motivaatio-ongelmista ja rasitusvammoista kärsiville pelaajille tukea fysioterapian ja psykologin muodossa.

Mikä sinun oma suosikkijoukkueesi on?

– FC Inter 2008 Mustat

Mitä terveisiä haluaisit lähettää seuran jäsenille ja muille vapaaehtoisille?

– Toivotan kaikille junioripelaajille tsemppiä harjoitteluun – pelejä odotellessa. Erityistsempit 2007 ja sitä ennen syntyneiden etäharjoitteluun!

Lämpimät kiitokset Ullalle korvaamattoman tärkeästä työstäsi koko seuran puolesta!


Ullaa äänestäneiden perusteluja:

”Ulla on aina aurinkoinen ja positiivinen saaden muutkin hyvälle mielelle. Hän tekee kentällä ja kentän laidalla todella paljon poikien ja valmennuksen avuksi ja on aina valmis auttamaan. Lisäksi Ulla lähtee innoissaan mukaan kaikkiin tarjottaviin koulutuksiin sekä jakaa tietoaan ja osaamistaan muidenkin käyttöön. Ulla vetää innokkaasti myös toiminnalliset venytykset pojille. Hän kannustaa kaikkia joka tilanteessa ja on kaikin puolin erinomaisena esimerkkinä interiläisyydestä.”

”Ulla tekee erittäin pyyteettömästi ja tarkasti huoltajan työnsä. Jokaisessa joukkueessa olisi hyvä olla Ullan kaltainen huoltaja.”

 

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit