Gorgees ja Nevä innolla uuden eFutisliigakauden kimppuun

 

Viime kesänä lanseerattu e-jalkapallon eFutisliiga saa jatkoa, kun Veikkausliigan ja Telian yhteisponnistuksena syntyneen sarjan kakkoskausi alkaa tämän viikon keskiviikkona, 24. maaliskuuta. eFutisliigassa kilpailevat kaikki Veikkausliigan seurat kahden pääpelaajan voimin.

Veikkausliigan ja Telian pyörittämä eFutisliiga pyörähtää käyntiin keskiviikkona 24.3. klo 18.00. Veikkausliigan seurat ovat valinneet kukin FIFA-pelin suomalaisista huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin toukokuun 18. päivä.

– Viime kausi päättyi FC Hakan voittotuuletuksiin, joten katsotaan, kenen käsiin pokaali päätyy tällä kaudella. E-urheilu on korona-aikana ollut Suomessa suositumpaa kuin koskaan, mikä mielestäni osoittaa, että perinteistä urheilua ja e-urheilua kannattaa sekoitella. Tulevaisuudessa näemme varmasti myös hyvin mielikuvituksellisia lähtöjä, joita kaikkia yhdistää kuitenkin uudenlainen digiarki, jonka selkärankana toimivat nopeat yhteydet ja etäkohtaamisiin kannustavat erilaiset digitaaliset sisällöt, visioi Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Interiä eFutisliigassa edustavat viime kauden tapaan Marvin ”Itsmarvinnostime” Gorgees ja Kasperi ”Dubax” Nevä. Kaikkien aikojen ensimmäinen eFutiskausi päättyi Interin osalta hienosti hopeamitaleille, joten odotukset alkavalla kaudelle ovat luonnollisesti korkealla.

– Odotamme innolla seuraavaa kautta viime kauden hyvän menestyksen jälkeen. Tulevalla kaudella tavoitteena on päästä pudotuspeleihin ja sitä kautta taas finaalipeleihin asti, toteaa Interiä myös perinteisillä jalkapallokentillä edustanut Kasperi Nevä.

eFutisliigassa otteluissa vastuu jakautuu tasaisesti molemmille pelaajille ja Nevä sekä Gorgees kokevatkin yhdeksi Interin vahvuudeksi kaksikon tasaisuuden. Omia vahvuuksia kysyttäessä Gorgees nostaa esille myös kylmähermoisuuden, josta on apua tiukoissa kamppailuissa.

– Minun vahvuuksiani ovat taito, kokemus ja se, että pystyn sekä puolustamaan että hyökkäämään hyvin kaikilla osa-alueilla. Osaan myös pitää pään kylmänä kun pelaan, listaa Gorgees.

eFutisliigan studiolähetyksissä ovat tällä kaudella mukana Ilari ”Ilaripro” Hakala ja Arttu Hämäläinen. Pelejä voi katsoa Telia Esports Seriesin Youtube-kanavalta, Telia TV Extra -kanavalta, mtv-palvelusta, sekä C Moresta. Toukokuun finaaliottelua voi seurata myös television vapaasti katsottavalta kanavalta Subilta.

Tällä viikolla alkavassa eFutisliigassa jokaista seurajoukkuetta edustaa kaksi e-urheilijaa. Osallistuvia joukkueita on tällä kaudella kaksi aiempaa enemmän, sillä mukana ovat sekä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneet että täksi kaudeksi sinne nousseet joukkueet. Uusina joukkueina eFutisliigassa aloittavat siis AC Oulu ja KTP.

Nyt alkavan eFutisliigan lisäksi parhaillaan on myös käynnissä kautta aikojen ensimmäinen e-jalkapallon Suomen Cup, jossa Inter on myös mukana. Viimeisimpänä Inter raivasi tiensä 3. kierrokselta 16 parhaan joukkoon. Jäljellä olevat joukkueet ratkaisevat mestaruuden finaaliturnauksessa, jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lue lisää eFutisliigasta

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit