FC Interin historian ensimmäisen tyttöjoukkueen toiminta on alkanut innostavissa merkeissä

FC Interin 2014-2015 -syntyneiden tyttöjen joukkuetoiminta on alkanut iloisella sykkeellä. Joukkue on harjoitellut kahdesti viikossa viimeisen kuukauden ajan ja mukaan on löytynyt innokkaita pelaajia. Vastuuvalmentaja Jasmin Kari kertoo, mikä on ollut meininki.

– Joukkueessa on tällä hetkellä 15 innokasta pelaajaa. Kasassa on siis kiva määrä porukkaa, mutta mukaan mahtuu vielä lisääkin halukkaita. Joukkueemme treenaa kaksi kertaa viikossa Impivaaran jalkapallohallissa. Treenit ovat keskiviikkoisin kello 18-19 sekä lauantaisin kello 12-13.

– Lämpimän sisähallin ansiosta pystymme treenaamaan hyvissä puitteissa läpi talven. Joukkue aloittaa joululomansa tämän viikon jälkeen ja palaamme taas treenaamaan keskiviikkona 5.1.2022, Jasmin informoi.

Hän on ollut suuresti iloinen vallitsevasta positiivisesta ilmapiiristä.

– Nyt on vähän yli kuukausi treenattu ja ilmapiiri treeneissä on todella hyvä. Tytöt vaikuttavat innostuneilta ja treeneissä pelaillaan hymy kasvoilla.  Tytöt ovat myös saaneet toisistaan jo hyvin kavereita, ja joukkueessa vallitseva positiivinen yhteishenki on huippuhieno juttu!

– Ensimmäinen treenivuosi menee pääasiassa futiksen perustaitoihin sekä toisiimme tutustuessa. Treeneissä harjoitellaan sekä perusliikunta- että pallotaitoja leikkien ja pelien kautta, Jasmin avaa.

Joukkueen pelaajista noin puolet ovat aiemmin Interin toiminnassa mukana olleita pelaajia (Playmakers, eskarifutis ja tyttöfutiskerho) ja toinen puolisko on löytänyt harrastuksen pariin muuta kautta. Jasmin korostaa, että ovet ovat auki uusille pelureille.

– Joukkueessa on vielä hyvin tilaa innokkaille tyttöfutareille. Toiminnasta kiinnostuneet voivat olla minuun yhteydessä, jolloin voi tulla mukaan kokeilemaan meidän treeneihimme keskiviikkoisin tai lauantaisin. Liittymiseen riittää reipas mieli, aiempaa futiskokemusta ei tarvita.

Hänen mukaansa myös taustajoukkojen tähänastinen innostus on ollut vähintään kiitettävällä tasolla.

– Vanhemmat ovat olleet innokkaasti mukana ja hyvin yhteistyöhaluisia. Joukkueessamme toimii vapaaehtoisina pelaajien vanhempia esimerkiksi joukkueenjohtajana, huoltajina sekä muissa joukkueen tärkeissä tehtävissä. On hienoa huomata, että vanhemmat ovat kiinnostuneita ja aktiivisesti osallisina lastensa harrastuksessa, Jasmin myhäilee.

Jasminin kanssa joukkuetta vetävät Venla Nieminen, Milla Uusitalo ja Alisa Manninen. Koossa on inspiroiva valmennusryhmä.

– Heidän kanssaan on todella rentoa ja hauskaa työskennellä. Uskon, että nelikon energia ja huumori heijastuu positiivisesti myös kentällä tapahtuvaan toimintaan. Meidän valmennustiimi pelaa superhyvin yhteen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, mikä tekee omasta roolistani vastuuvalmentajana helppoa.

Ei ole ihme, että Jasmin on löytynyt Interiin valmentajaksi, sillä vietti kyseiseen tehtävään kulkee suvussa.

– Alun perin innostuin valmentamisesta, kun oma futisharrastukseni päättyi loukkaantumiseen. Oma isä oli valmentanut minua käytännössä koko harrastusaikani ja pääsinkin hetkeksi kokeilemaan lukioikäisenä apuvalmentajan hommia isän valmentamassa tyttöjoukkueessa. Huomasin jo silloin, että viihdyn valmentajahommissa ja oli palkitsevaa nähdä pelaajien kehittyvän. Muutama vuosi tämän jälkeen pääsin ohjaajaksi Interin järjestämään Perhefutikseen ja sille tielle olen jäänyt. Nyt takana Interissä on jo monenlaiset ohjaajahommat esimerkiksi perhe- ja eskarifutiksessa sekä tyttöfutiskerhossa ja Playmakersissa. Oheistoiminnan lisäksi pääsin toimimaan apuvalmentajana Interin 13-15- syntyneiden poikajoukkueessa, mikä oli hieno kokemus ja samalla mahdollisuus päästä kehittämään itseäni koutsina.

– Nyt olen päässyt koutsaamaan meidän tyttöporukkaa ja olen tästä erityisen innoissani meidän mahtavan porukan takia. Parasta tämän joukkueen vetämisessä on nähdä tyttöjen aito ilo ja innostus futiksesta. Uskon, että tästä porukasta kuullaan vielä, Jasmin fiilistelee.

Kuten aiemmin todettua; joukkueeseen mahtuu vielä mukaan ja Jasminiin saa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lisätietoa:

Jasmin Kari
puh. 0440 981 711

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit