FC Interin edustusjoukkue yhteisratkaisuun tulevien kuukausien osalta

Koronaviruspandemian takia FC Interin toimintaympäristö on muuttunut nopeasti ja seura on joutunut sopeutumaan tilanteeseen monin tavoin turvatakseen toimintaedellytyksensä. Jo aiemmin muiden seuran työntekijöiden kanssa käydyt neuvottelut on saatu päätökseen myös edustusjoukkueen osalta. Neuvottelujen tuloksena pelaajien ja valmentajien palkat alenevat kesäkuun loppuun asti.

Veikkausliigan olisi pitänyt alkaa viime viikonloppuna, mutta sarjan alku on nykytilanteessa siirtynyt myöhemmäksi. FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki on erittäin tyytyväinen hankalassa tilanteessa saavutettuun sopuun.

– Muuttunut tilanne on jo sellaisenaan kaikille vaikea käsiteltäväksi. Siksi olen erittäin tyytyväinen siihen, että pelaajat ja valmentajat ovat olleet niin ymmärtäväisiä seuran muuttuneen tilanteen suhteen. Palkkojen muutokset toteutetaan yhteisellä prosenttialennuksella, joten jokainen osallistuu samassa suhteessa.

– Kiitokset myös seuran omistajille siitä, ettei varsinaista YT-menettelyä tarvinnut aloittaa ja pystyimme takaamaan kohtuullisen toimeentulon kaikille. Esimerkiksi lomautukset olisivat asettaneet erityisesti pelaajat erittäin hankalaan tilanteeseen. Nyt pystymme jatkamaan yhdessä eteenpäin seuran arvojen mukaisesti, Mäki lisää.

Vielä kuluvan viikon pelaajat ja valmentajat ovat vuosilomalla. Loman jälkeen edustusjoukkue pyrkii Mäen mukaan palaamaan ohjattuun harjoitteluun tilanteen sallimalla tavalla.

– Ensi viikolla pyrimme aloittamaan osajoukkueharjoittelun tavalla tai toisella. Harjoittelun toteuttamisessa tulemme noudattamaan täysin hallituksen, Veikkausliigan ja Palloliiton sekä oman lääkärimme ohjeita ja määräyksiä. Loppujen lopuksi jokaisen terveys on tässä tilanteessa kuitenkin se kaikkein olennaisin asia, Mäki muistuttaa.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit