FC Interin 07 Mustat upeasti hopealle SPL:n SM-lopputurnauksessa

 

FC Interin 2007 syntyneiden Mustat pelasivat upeasti 29.9.-1.10. järjestetyssä SPL:n P14 SM-lopputurnauksessa. Ikäluokan kovimpien joukkueiden kesken pelattu turnaus Eerikkilässä toi joukkueelle kaulaan hopeamitalit. Inter hävisi täpärästi finaalissa PKKU:lle jatkoajalla maalein 1-2. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 1-1.

Turnauksessa oli neljä neljän joukkueen alkulohkoa, joista kaksi parasta pääsivät pelaamaan pudotuspelejä sijoista 1.-8. Inter oli alkulohkonsa kakkonen HJK:n perässä. Inter hävisi helsinkiläisille lukemin 2-0. Alla oli kuitenkin voitot Hercules YJ:stä (4-1) ja SJK:sta (3-0), joten jatkopelit turnausten kovimpien joukossa olivat taatut.

Pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta Inter eteni jatkoon, kun se voitti Lauritsalan Työväen Palloilijat (Lappeenranta) rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-4. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Välierissä turkulaisryhmä päihitti KuPS YJ:n, Elohim Nzokon tehtyä ottelun ainokaisen.

Turnauksen finaalin lopputulema oli joukkueelle pettymys, sillä kenttätapahtumien perusteella himoittu turnausvoitto oli otettavissa. Joukkueen päävalmentaja Merdan Mahmud kertasi finaalin tapahtumia.

– Pari minuuttia oli pelattu ja päästimme maalin puolustuksen pienoisen kommunikaatiovirheen vuoksi. Sen jälkeen peli oli täysin meidän. Vastustaja ei päässyt puolen kentän yli ja meillä oli paljon paikkoja. Muun muassa läpiajo, mutta emme saaneet millään voittomaalia tehtyä tasoituksen jälkeen. Sitten tyypillisesti vastustaja iski ainoasta paikastaan, Mahmud harmitteli finaalitapahtumia.

Vaikka jotain jäi hampaankoloon, niin päällimmäisenä mietteenä joukkueen suorituksesta jäi mieleen ylpeys.

– Hyvä fiilis. Turnaus oli raskas, mutta se maistui hyvälle, kuinka kaikki pistivät itsensä likoon. Olen tyytyväinen siihen, kuinka motivoituneita ja nälkäisiä kaikki olivat. Esimerkiksi ennen finaalia minä en meinannut saada edes suunvuoroa, kun kaikki motivoivat toisiaan tärkeään peliin.

– Pelimme parani koko ajan turnauksen edetessä ja usko siihen, että voimme voittaa koko homman, kasvoi peli peliltä. Joukkue suoritti oman kapasiteettinsa äärirajoilla. Olen todella ylpeä, kuinka ihailtavasti jokainen nosti tasoaan henkisesti läpi turnauksen. Alkuperäinen tavoitteemme oli päästä alkulohkosta jatkoon ja pelata peli kerrallaan, Mahmud kertoo pelaajilleen kiitollisena.

Hän on kolmatta kautta joukkueen vastuuvalmentajana. Matka on ollut antoisa ja menestystä on tullut useissa turnauksissa ja Cupeissa.

– Finaalipaikka SPL:n lopputurnauksessa on kuitenkin se paras suoritus. On ollut hienoa katsoa ryhmän kasvua nämä vuodet. Tästä kasvaa vielä hyviä pelaajia. Tuore hopea opettaa kultaa enemmän ja jatkamme nöyrästi työntekoa, valmentaja pohtii.

Myös Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää tunnistaa kyseisen ryhmän potentiaalin. Hän oli mukana Eerikkilän turnauksen valmennusryhmässä Mahmudin sekä Jari hovin kanssa.

– Mielestäni turnaus oli huikea kasvutarina. En voi kuin hattua nostaa. Pelillisesti meni tosi hyvin. Prässipeli oli aggressiivista ja yhtenäistä sekä olimme pallon kanssa rohkeita. Tehtiin kaikkien vastustajien pelaaminen vaikeaksi, Mäenpää myhäilee.

– Pelasimme askel kerrallaan, pelistä toiseen. Prosessi oli keskiössä ja ymmärsimme, mitä turnauksessa menestyminen vaatii. Hyvä startti antoi meille tarvittavaa itseluottamusta ja pelaajat ostivat koko valmennustiimin ajatukset. Se oli iso vahvuus. Emme missään nimessä olleet finaalissa huonompi jalkapallojoukkue, Mäenpää pohtii.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit