FC Interille eFutisliigan hopeaa!

FC Interin Marvin “Itsmarvinnostime” Gorgees (vasemmalla) ja Kasperi Nevä sijoittuivat eFutisliigassa hopealle.

 

Tiistaina pelattiin eFutisliigan finaalipäivä, jossa ratkaistiin sarjan mestaruus. FC Inter eteni loppuotteluun asti kaatamalla FC Lahden semifinaaleissa. Finaalissa vastaan asettui FC Haka, joka lopulta osoittautui vahvemmaksi joukkueeksi ja nappasi mestaruuden otteluvoitoin 2-0.

Tiistaina pelattu finaalipäivä alkoi Interin osalta FC Lahtea vastaan pelatulla semifinaalikamppailulla, josta oli odotettavissa jännittävä ja tasainen. Inter oli läpi kauden osoittanut tasaisen vahvoja otteita ja FC Lahti oli edellisillä kierroksilla yltynyt huimaan vireeseen, mistä osoituksena oli HJK:n tiputtaminen puolivälierissä.

Interin edustajat Marvin ”Itsmarvinnostime” Gorgees ja Kasperi ”Dubax” Nevä jatkoivat erinomaisia otteita myös Lahti-ottelussa ja näyttivät, minkä takia olivat edenneet neljän parhaan joukkoon kokien tappion vain kerran. Gorgees aloitti otteluparin vakuuttavasti ja kaatoi ensimmäisessä osaottelussa lahtelaisten Jeremias ”Jerkosz” Kosamon maalein 0-2.

Jatkoonmenijä ratkaistiin kahden ottelun yhteismaaleilla, joten Nevä pääsi lähtemään toiseen osaan hyvistä asetelmista. Nevä hoitikin toisessa ottelussa oman osuutensa vakuuttavasti ja voitti FC Lahden Jerry ”Kingfiti” Lagerblomin 1-2-tuloksella. Selkeä 4-1-voitto takasi Interille pääsyn eFutisliigan finaaliin.

Päivän ensimmäisessä semifinaaliparissa FC Haka pudotti SJK:n, joten finaalissa Inter sai finaaliin vastaan FC Hakan. Finaali pelattiin aikaisemmista otteluista poiketen paras kolmesta -formaatilla, ja yhteismaalien sijaan joukkueet pelasivat ainoastaan voitoista.

Ensimmäisessä finaaliottelussa kohtasivat Gorgees ja valkeakoskisten Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi. Gorgees pelasi läpi ottelun erittäin pirteästi ja johti ottelua kahteen otteeseen. Koivuniemi oli kuitenkin sitkeä vastustaja ja kampesi itsensä aina tasoihin sekä lopulta viimeisteli 3-2-voittomaalin. Tappio oli erityisen katkera, sillä Gorgeesilla oli hyvät mahdollisuudet nousta ottelussa niskan päälle ennen voittomaalin syntyä.

Tappion myötä Nevä oli toisessa ottelussa pakkovoiton edessä. FC Hakan Joona ”Krompe” Vaajala aloitti ottelun erittäin väkevästi ja meni heti ensiminuuteilla johtoon. FC Haka yltyi finaalissa liian vahvaan vireeseen ja myös Nevä joutui kokemaan tappion lukemin 6-0. Kaksi otteluvoittoa tarkoitti sitä, että FC Haka pääsi juhlimaan historiallista ensimmäistä eFutisliigan mestaruutta ja Inter jäi harmittavasti hopealle.

Finaalitappiosta huolimatta Interin edustajat saavat olla hyvin ylpeitä saavutuksestaan! Matkalla finaaliin Gorgees ja Nevä kaatoivat monta kovaa vastustajaa, ja heitä pidettiin sarjan lähtöasetelmiin nähden eFutisliigan suurimpina yllättäjinä!

Nevä toteaakin tyytyväisenä, ettei ennen sarjan alkua olisi osannut odottaa finaaliin pääsyä, mutta hyvät peliotteet nostivat itseluottamusta.

– Tuntui todella hienolta päättää sarja toiselle sijalle. Ennen kauden alkua en olisi meidän uskonut olevan noin korkealla, mutta ensimmäisen viikon studiopelit toivat meille itseluottamusta, josta oli helppo jatkaa eteenpäin, toteaa Nevä.

Nevä myös kertoo eFutisliigan olleen pelaajille upea kokemus, sillä studiopelit ovat suomalaisille FIFA-pelaajille ainutlaatuinen sauma päästä näyttämään taitojaan ja tutustua muihin pelaajiin.

– eFutisliiga-kaudessa parasta oli kokea studiopelit ja tutustua uusiin sekä ennestään tuttuihin pelaajiin, iloitsee Nevä.

Myös Gorgees on tyytyväinen hopeasijaan, vaikka onkin vielä pettynyt mestaruuden karkaamisesta.

– Fiilis on hyvä, vaikka tietysti myös hieman pettynyt. Tehtiin tosi kovaa duunia Kasperin kanssa ja loistava fiilis, että päästiin kahden parhaan joukkoon historiallisella ensimmäisellä eFutisliiga-kaudella, kertoo Gorgees.

eFutisliigan hopeasija jättää vielä pelaajille nälkää ja parantamisen varaa seuraavalle kaudelle. Gorgees tiivistääkin ytimekkäästi tulevaisuuden tavoitteensa ja kiittää tukena olleita kannattajia.

– Ensi kaudella yritetään saada se pokaali kotiin. Kiitos kaikille kannustuksesta, päättää Gorgees.

 

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit