Otteluraportti:

Veikkausliiga 18.6.2021
FC Inter – SJK 2-0 (0-0)

Maalit:
1-0 oma maali 63. min
2-0 Timo Furuholm 90+2 min

FC Inter palasi voittojen tielle kaatamalla SJK:n lukemin 2-0. Seinäjokisten ryhmä on ollut viime kausien aikana Interille vaikea vastustaja, mutta perjantain taistossa voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä.

Ottelun alku oli tyypillistä Interiä kotinurmella. Pelin päällä oltiin heti ja maalipaikkoja siunaantui. Ensimmäisen viiden minuutin aikana verkko olisi voinut paremmalla onnella venyä vaikka kahdesti. Ensimmäisenä maalia pääsi yrittämään Aleksi Paananen rangaistusalueen sisältä hyvän kuvion päätteeksi, mutta osuma takaviistosyöttöön jäi huonoksi ja laukaus ohjautui ohi maalin. Heti seuraavalla minuutilla Martti Haukioja pääsi kokeilemaan kutinsa voimakkuutta, mutta pallo jysähti ylärimaan parin kimmokkeen kautta.

Hyvä alku ja hallintajakso meni hieman pilalle, kun Interillä alkoi jälleen loukkaantumishuolet. Aleksi Paananen siirtyi vaihtopenkille vajaan puolen tunnin kohdalla. Myös Juuso Hämäläinen oli lähellä jättää pelin kesken laskeuduttuaan huonosti pääpallotilanteen jälkeen. Raisiolainen kuitenkin näytti sisuaan ja taisteli ottelun loppuun asti.

Avauspuoliskon lisäminuuteilla Timo Furuholm pääsi kokeilemaan samankaltaista laukausta takakulmaan kuin viime kotipelissä IFK Mariehamnia vastaan. Tällä kertaa pallo ei helähtänyt sisäsivuverkkoon, vaan se tippui maalin katolle. Pelitapahtumat huomioiden pukukoppiin siirryttiin hieman yllättäen maalittomassa taukotilanteessa.

Inter oli joukkueista se, joka loi läpi ottelun parempia maalipaikkoja. Paanasen keskikentällä korvannut Noah Nurmi pääsi kuin varkain nokikkain Jesse Östin kanssa hyvän joukkueprässin jälkeen. Nurmen matala yritys pysähtyi kuitenkin maalivahdin haaroihin.

Kymmenen minuuttia Nurmen yrityksen jälkeen Inter vihdoin osui. Matias Ojala toimitti sisäkierteisen sivuvapaapotkun maalille, ja SJK:n oma pelaaja jatkoi pallon päällään yläkulmaan. Ansaittu johtomaali syntyi pelin 63. minuutilla.

SJK sai ottelun parhaan maalipaikkansa 73. minuutilla, kun Joonas Lepistö pääsi kokeilemaan kahdeksasta metristä täysin vapaasti. Laukaus meni kuitenkin pallon verran ohi tolpan, kun vastaan tullut Henrik Moisander sai häirittyä tilanteessa.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana huomasi, että tiivis ottelutahti on tehnyt tehtävänsä. Energiatasot olivat kotijoukkueella fyysisellä puolella vähissä, ja SJK sai kovan paineen Interin alueelle. Painostus ei päätynyt kuitenkaan tulostaululle SJK:n toivomalla tavalla. Lisäajan toisella minuutilla SJK-pelaaja antoi huonon palautuksen puolustussuuntaan, johon Furuholm pääsi väliin ja tätä myöten puolesta kentästä suoraan läpiajoon. Kapteenin laukaus löysi tehtaan takuulla alakulmaan. Maali oli hänelle kauden kolmas.

Päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen mies raskaan pelipäivän päätteeksi.

– Erittäin hyvä alku. Valmistautumisemme meni nappiin. Vartin pelin jälkeen meidän olisi pitänyt olla johtoasemassa. Sitten peli menetti hieman otettaan loukkaantumisten myötä.

– Meillä ei ole pelaajistoa tällä hetkellä joka paikalle tarpeen verran, joten hieman jouduimme peluuttamaan Noahia väärällä pelipaikalla. Hän teki kuitenkin fantastista työtä kasipaikalla. En muista SJK:n saaneen ensimmäisellä jaksolla yhtä vaaratilannetta enempää, Riveiro sanoi.

Inter aloitti espanjalaisen mukaan myös toisen jakson väkevästi.

– Pelasimme tauon jälkeen hyvällä energialla ja pidimme tuoreena taas paremmin palloa. Aiheutimme korkealla blokilla SJK:lle ongelmia, mutta emme saaneet maalia ennen kuin SJK-pelaaja puski pallon vapaapotkutilanteessa omiin. Sekin lasketaan, valmentaja myhäili.

Riveiro oli sanonut etukäteen pelaajilleen, että ottelun viimeiselle kolmannekselle olisi hyvä päästä johtoasemassa.

– Maalin jälkeen aloimme väsyä, mikä oli arvattavissa, sillä viime pelistä oli niin vähän aikaa. Tulimme Kuopiosta vasta tiistaina kuudelta aamulla, joten valmistautumisaikamme oli lyhyt. Tiesimme, että loppu tulee olemaan vaikea meille, joten meidän täytyy olla siinä kohtaa johtoasemassa, Riveiro kertasi ja kertoi olevansa jälleen ylpeä pelaajien suorituksesta sekä sitoutumisesta.

Inter aloitti perjantain ottelun epätyypillisemmin neljän pelaajan puolustuslinjalla. Riveiron mielestä joukkue pystyy tällä kaudella muuttamaan muotoaan viime kautta selvästi kivuttomammin.

– Olemme valmiimpia käyttämään eri muodostelmia. Se oli yksi asia, mikä tehtiin kaikille selväksi jo kauden alussa. Meillä on useampia variaatioita ja pystymme muuttamaan muodostelmaamme myös paremmin vastustajan pelitavan mukaan.

– Olemme tämän ansiosta vaikeammin ennakoitava joukkue, mikä on tärkeää, kun pelaajamateriaali on hieman kapeampi. Uskon, että tänään SJK ei odottanut meidän avaavan 4-1-4-1-muodostelmalla, mikä edesauttoi hyvään alkuun ja pelin kontrolliin saamiseen. Pelaajat ovat olleet hyvin vastaanottavaisia näiden asioiden harjoittelussa, mistä heille on annettava krediittiä, Riveiro kehuu.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Moisander Henrik (varoitus)
3 Hämäläinen Juuso
4 Ketting Rick
8 Sanz Alejandro (varoitus)
10 Källman Benjamin (79. min 26 Yrjas Jasper)
11 Järvenpää Lassi (varoitus)
15 Furuholm Timo (varoitus) (90+3 min 20 Hyvärinen Juho)
16 Kagayama Taiki
19 Paananen Aleksi (27. min 5 Nurmi Noah)
21 Ojala Matias
25 Haukioja Martti

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
23 Bakkar Mohammed
24 Mahuta Ryan

Sivu päivitetty 07.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit