FC Inter Powerchair on Suomen mestari 2023

(Kuva: Ewa Lundell)

 

Sähköpyörätuoli- eli Powerchair-jalkapallon SM-finaali pelattiin lauantaina 7.10. Vuoreksessa. FC Inter Powerchair voitti ottelun ja on sähköpyörätuolijalkapallon Suomen mestari 2023. 

Lauantaina 7. lokakuuta Tampereen Vuoreksessa pelatussa sähköpyörätuolijalkapallon SM-finaalissa kohtasivat TPV ja FC Inter. Ottelun aikana TPV puolusti ankarasti, mutta lopulta maalit iski ja Suomen mestaruuden voitti FC Inter Powerchair lukemin 0–4. Voittavassa joukkueessa pelasivat Antti AhoLéo JärviAaron ja Alex LundellEmil Mäkelä ja Leo Ritola.

Ottelun jälkeen Interin valmentaja Erik Lundell kertoi, että Inter on kauden aikana keskittynyt syöttöpeliin ja sen kehittämiseen. Joukkueen kausi sai hienon päätöksen, vaikka mestaruuden ratkaissut ottelu itsessään olikin hieman nihkeä.

– TPV otti tilat hyvin pois, emmekä löytäneet ottelun alussa syöttöväyliä heidän pelinsä rikkomiseen ennen kuin loppua kohden, jolloin pelimme vähän parani. Kun saa vauhtia palloon, sujuu peli paremmin, Lundell analysoi.

Korona-aika verottikin lajin harrastajia erityisesti Helsingissä, joten tänä vuonna muita joukkueita ei SM-turnaukseen osallistunut – SJK:n joukkue tosin pelasi harjoitusotteluita, ja on toivon mukaan pelaavana joukkueena vuoden 2024 sarjassa.

Turussa Lundellin pyrkimys on, että kynnys aloittaa olisi mahdollisimman matala. Joukkueella on kolme omaa pelituolia, joita lainataan uusille pelaajille.

– Pystymme antamaan pelaajille ja perheille välineet kokeilla, millainen laji on kyseessä ja kiinnostaako se. Ei tarvitse investoida heti. Kausimaksut pidetään niin matalina kuin mahdollista. Raha ei voi olla se syy, miksi toimintaamme ei voisi osallistua. Kaikki pelaajat ovat tervetulleita, tässä lajissa ei ole mitään ikärajoja tai muitakaan rajoituksia, Lundell kertoo.

Lue lisää FC Interin Powerchair-toiminnasta tästä.

Lue Palloliiton uutinen tästä.

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit