FC Inter nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter lopetti kotiotteluiden putkensa keskiviikkona tyylillä, kun se kaatoi Veritas Stadionilla KTP:n maalein 2-1. Turkulaisryhmä jatkaa näin ollen kotipyhätössään ilman tappioita ja kasvatti voittoputkensa Veikkausliigassa kolmen matsin mittaiseksi.

Inter pääsi tauolle maalin johtoasemassa, kun Darren Smith nikkasi 22. peliminuutilla Selectin maaliin. Tilanne syntyi hyvästä paikkaa tulleen vapaapotkun jälkitilanteesta. Osuma oli liukkaalle kärkimiehelle liigassa jo kauden kuudes. Muutoin ensimmäinen jakso oli Interin osalta suhteellisen tapahtumaköyhä hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue sai luotua pari vaarallista tilannetta, mutta Eetu Huuhtanen jatkoi varmoja otteitaan Sinimustien tolppien välissä.

Ottelun iso kulminaatiopiste nähtiin, kun kotkalaisten Miska Rautiola kaatoi – alimpana miehenä – läpiajoon kikkailleen Bismark Ampofon. Tuomari ei epäröinyt kauaa, vaan nosti tahallisesta rikkeestä suihkukomennukseen velvoittaneen punaisen kortin. Mikael Almen asettui pallon taakse ampumaan kyseisen tilanteen vaparia noin 25 metristä. Topparin vasurikuti otti sopivan kimmokkeen muurista ja painui vastuttamattomasti alakulmaan.

Inter pääsi miesylivoimansa avustuksella vyöryttämään hyökkäyksiä, mutta maalitilanteet menivät tuhlailuksi ja kuuluisissa viimeisissä ratkaisuissa oli parantamisen varaa. KTP:n klassinen kavennusmaali näki päivänvalon 7o. minuutilla, kun Matias Paavola pääsi puskemaan laadukkaan sivuvaparista tulleen keskityksen verkkoihin maalinedusruuhkasta.

Inter jatkoi takaiskun jälkeen hyviä vähintäänkin tasamiehisiä hyökkäyksiä, mutta nyt vierailijat olivat vain maalin päässä ryöstöstä. Suurta maaliuhkaa omaan päähän ei tullut, mutta kuumotusta lietsoi loppuvihellykseen asti jatkunut oma tuhlailu. Ottelu olisi pitänyt “tappaa” lisämaaleilla, mutta tällä kertaa osumat jäivät kahteen. Tärkeintä oli se, että niillä sai tänään sarjataulukkoon lisäystä täyden kolmen pisteen verran. Inter nousi voittonsa ansiosta sijalle kuusi.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi näkemyksensä ottelusta.

– Ei ottelusta jäänyt ihan hirveästi tapahtumana kerrottavaa jälkipolville. Aika väsyneitä jalkoja, paljon syöttövirheitä, viiveitä prässissä sekä pallollisessa tekemisessä. Olisimme niin sanotusti voineet tappaa pelin 2-0-tilanteessa tekemällä muutaman maalin lisää. Sitten saimme pienen paniikin aikaiseksi loppuun. Kiitos kuitenkin pojille kolmesta pisteestä, he jaksoivat vääntää loppuun, Wiss kiitteli.

Jallu luotti keskiviikon ottelussa lähes samaan avauskokoonpanoon kuin parissa edellisessä ottelussa. Vain Matias Ojala oli pienten vaivojen vuoksi vaihtunut avausmaalin syöttäneeseen Iiro Järviseen. Ojala voi olla käytettävissä kuitenkin tulevana viikonloppuna kotikonnuillaan, kun Inter matkaa AC Oulun vieraaksi. Valmennus antoi keskiviikkona muutamalle paljon alkukaudesta kuormaa saaneelle pelaajalle huilia loppuun, kun muun muassa Petteri Forsell, Tommi Jyry ja Dimitri Legbo tekivät tilaa muille hyvissä ajoin. Runkosarjaa on takana nyt pyöreästi kolmannes.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.

Kokoonpano:

13 Huuhtanen Eetu
3 Hämäläinen Juuso
4 Almen Mikael
6 Legbo Dimitri (59. min 2 Niska Jussi)
9 Smith Darren (64. min 24 Stavitski Timo)
10 Forsell Petteri (46. min 5 Nurmi Noah (varoitus))
16 Jyry Tommi (varoitus) (59. min 21 Tamminen Matias)
17 Ampofo Bismark (80. min 20 Hyvärinen Juho)
19 Järvinen Iiro (varoitus)
22 Kuittinen Luka
25 Arciero Rodrigo
Vaihtopelaajat:
12 Riikonen Matias
30 Purosalo Valentin

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit