FC Inter kohtaa seuraavan haasteensa Tampereella

 

Otteluennakko: Ilves – FC Inter 23.6.2021

FC Interin intensiivinen kesäkuu jatkuu keskiviikkona Tampereella, kun Ilves isännöi turkulaisia. Kotijoukkue aloitti kauden sähäkästi, mutta viime peleissä joukkue ei ole täysiä pinnoja napsinut. Heidän kolme edellistä ottelua on päättynyt tappioon.

Vierailijat pääsevät otteluun voitto taskussaan, kun SJK kaatui viime viikolla Turussa maalein 2-0. Interin Matias Ojalalle tuleva Ilves-ottelu on tavallista erityisempi, nimittäin hän pelasi ennen Interiä juurikin Ilveksen organisaatiossa parin kauden ajan.

– Sieltä on hyviä muistoja. Voitin Ilveksessä tähänastisen aikuisurani ainoan pokaalin (Cup-mestaruus 2019), joten lämmöllä palaan Tampereelle. Tampereen ja Oulun reissut ovat ne vieraspelit, joita eniten odotan tällä kaudella.

– Tunnelman kannalta olisi hienompi pelata Tammelan pyhätössä esimerkiksi 4000 ihmisen edessä, mutta kyllä se Ratinakin sitten käy, Ojala pohtii.

Ilveksen runkopelaajiin kuuluvat Felipe Aspegren, Tatu Miettunen, Mikael Almen ja Tuure Siira ovat Ojalan vanhoja pelikavereita ja Joona Vetelin hän tuntee muualta.

– Tuuren kanssa pelaamme Play Stationia yhdessä aika paljon, Call of Duty: Warzonea. Nyt viime aikoina pelit ovat kuitenkin jääneet aika vähiin EM-kisojen vuoksi. Muutoin esimerkiksi pre-seasonin aikana pelaamme Tuuren kanssa melkein päivittäin, kun treenien jälkeen ei ole muutakaan tekemistä, 26-vuotias Ojala taustoittaa.

Ojala muistaa, minkälaista jalkapalloa Ilves pelasi hänen aikanaan Jarkko Wissin alaisuudessa. Palloa pyrittiin pelaamaan melko pitkillä syötöillä suoraviivaisesti ylöspäin. Kakkospallot olivat tuolloin isossa osassa ja niin myös terävät vastahyökkäyksiin lähdöt.

– Tänä vuonna heillä on hieman pelaavampi ryhmä. Sieltä löytyy taitoa ja joukkue ei ole enää ihan niin suoraviivainen etenemään. Yhtäläisyyksiä minun aikaani on se, että edelleen on mahdoton arvata, millä ryhmityksellä ja miehistöllä Wiss lähtee otteluun. Heillä on laaja rinki ja monta eri ryhmitelmää, joten on vaikea ennakoida, millä he tällä kertaa tulevat, Ojala toteaa.

Inter on taistellut koko alkukauden loukkaantumisia vastaan. Ojalan mukaan tämä ei ole vaikuttanut ilmapiiriin harjoituksissa, mutta tiettyjä asioita se on hankaloittanut.

– Kun on 14 pelaajaa käytössä, niin on mahdotonta vetää mitään taktisia harjoitteita 10vs10. Niin kauan kuin saamme kuitenkin kilpailukykyiset 11 pelaajaa kokoonpanoon, niin on turha käyttää loukkaantumisia tekosyinä mihinkään.

– Totta kai se (loukkaantumiset) vaikeuttaa meidän tekemistä harjoituksissa. Täyden kentän harjoituksia on vaikea tehdä, kun joutuu käyttämään tötsiä passiivisina puolustajina vaikkapa pelinavaamisessa. Vielä olemme pystyneet hyviä tuloksia silti saamaan ja olen ihan luottavainen, että meillä on huomennakin kilpailukykyinen joukkue. Ei meidän homma tule loukkaantumisiin kaatumaan, toista kauttaan sinimustissa pelaava Ojala vakuuttaa.

Inter on napsinut alkukauden aikana rutiininomaisia voittoja. Ojala aprikoi, mitkä asiat ovat olleet hyvän alun kulmakiviä.

– Meille on talvesta lähtien iskostettu tuo meidän pelityyli ja pelitapa, millä pelaamme. Vaikka miehet vaihtuisi, niin jokaisella on selkäytimissä se, miten pelaamme. Vaikka pelit ovat olleet pitkään esimerkiksi 0-0, niin meillä on ollut luotto siihen pelisuunnitelmaamme, että pystymme tekemään tarvittavat maalit ja pitämään oman maalimme puhtaana.

– Uskon, että parhaat pelimme ovat tällä kaudella vielä edessä päin. Peli tulee kehittymään, kun nurmetkin ovat kunnossa ja voimme pelata hyvää pallollista futista. Lisäksi olemme pystyneet muokkautumaan viime kaudesta monipuolisemmaksi. Olimme vähän yksipuolinen joukkue viime kaudella. Kaikki tiesivät, millä ryhmityksellä pelaamme. Toki pystyimme silti ottamaan pisteitä, mutta tällä kaudella pelijärjestelmää on välillä muutettu ja pelityyliä vaihdettu olosuhteiden mukaan. Tämän myötä olemme mielestäni yllätyksellisempiä ja taktisesti kypsempiä kuin viime vuonna.

– Vastustajien on vaikeampi ennakoida meitä, koska pystymme vaihtamaan ryhmitystä pelien välissä ja sisälläkin. Vaikka vastustajat näkevät aloituskokoonpanomme, he eivät välttämättä pysty päättelemään siitä esimerkiksi, monenko puolustajan linja meillä on, monipuolinen Ojala heittää.

Tämän kaiken lisäksi oululaislähtöinen pelaaja peräänkuuluttaa sitä, että Inter on puolustanut joukkueena kauden aikana todella hyvin.

– Meillä on aika lailla vähiten päästettyjä maaleja. Miehet ovat vaihtuneet puolustuslinjassa, mutta sen ei ole annettu häiritä. Onkohan meillä ollut kertaakaan kahdessa peräkkäisessä pelissä samaa puolustuslinjaa putkeen. On ollut hieno nähdä, kuinka se puolustus on toiminut tästä huolimatta.

Tampereen taistossa kohtaavat peräti neljä maalipörssin kärkinimeä. Veikkausliigassa on yhteensä yhdeksän eri pelaajaa saanut kolme maalia nimiinsä. Näistä yksi on Ilveksen Eetu Vertainen ja Interin leiristä maaliverkkoja kiivaimmin ovat pöllyttäneet Benjamin Källman, Timo Furuholm sekä Martti Haukioja.

FC Interin ja Ilveksen välinen ottelu Ratinan stadionilla alkaa keskiviikkona klo 18.30.

 

Katso ottelu Ruudusta

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit