FC Inter ja RCTIC Esports aloittavat yhteistyön

 

FC Inter aloittaa yhteistyön turkulaisen e-urheiluorganisaatio RCTIC Esportsin kanssa. Yhteistyössä yhdistyy osaaminen perinteisen jalkapalloseuran sekä yli kymmenen vuoden kokemuksen e-urheilusta omaavan toimijan välillä.

Interin ja RCTIC:n yhteistyössä katse on syksyllä alkavassa eFutisliigassa, minkä lisäksi yhteistyö mahdollistaa myös laajemman toiminnan tulevaisuudessa. Interin hyppy e-urheilun maailmaan antaa mahdollisuuden muun muassa kilpapelaamisen tuomisen tapahtumien, pelaajien ja lajista kiinnostuneiden kannattajien kanssa suoraan Veritas Stadionille.

– Inter lähtee avoimin mielin ja innokkaasti kohti uutta, syksyllä alkavaa eFutisliigaa. E-urheilu on maailmalla ja Suomessa ollut todella kovassa kasvussa. Me Interillä uskomme sen tulevaisuuteen myös osana perinteisen urheiluseuran toimintaa, kommentoi FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki.

RCTIC Esports on alun perin vuonna 2008 perustettu e-urheiluorganisaatio, joka jäi tauolle vuonna 2017. RCTIC oli aikansa Suomen tunnetuin ja menestynein e-urheiluorganisaatio aina vuoteen 2017 asti. Kahden vuoden kilpailutauon jälkeen RCTIC haluaa jälleen jatkaa siitä, mihin he viimeksi jäivät. RCTIC:n ajatuksena on luoda kotimaista e-urheilua pelaajilta pelaajille; uudistuneena, nuorekkaana, nykyaikaisena, energisesti ja ammattimaisesti.

– Nykyisessä seuraperheessämme ei e-urheilun osalta ole ollut paljoa osaamista, joten siksi on tärkeä saada Inter-perheeseen jäseniä, joilta tätä osaamista löytyy. Keskusteluissamme RCTIC:n kanssa tulimme tulokseen, että samojen arvojen jakaminen on meille hyvin tärkeää. Siksi uskomme, että juuri he ovat meille sopiva yhteistyökumppani, kertoo Mäki.

Myös RCTIC:n edustajat ovat tyytyväisiä alkaneeseen yhteistyöhön sekä sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

– Meille on suuri kunnia aloittaa juuri FC Interin kanssa yhteistyö, jossa ajatus sekä tahto pitkäjänteisestä tekemisestä alueellisen toiminnan rakentamisesta kahden vahvan toimijan välillä saadaan vihdoin aloitettua Turussa. Me tuomme tiedon ja osaamisen e-urheilu toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta, missä yhdistyy vahva urheilujohtamisen taito ja yhtenäisten arvojen kunnioitus, kommentoi RCTIC:n toiminnanjohtaja Jere Alanen.

Katso lisätietoa RCTIC:sta

Sivu päivitetty 09.04.2024

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit