23.1.2020

Aamutreeneistä ajoissa kouluun vapaaehtoisten avulla

 

Veikko Hankilanoja kuskaa Interin junioreita aamuharjoituksista kouluun.


Kaupungin läpi käy viikoittain melkoinen sinimusta liikenne. FC Interin noin 500 pelaajaa kulkevat pitkin viikkoa kodin, koulun, Veritas Stadionin ja muiden harjoitustilojen välillä.  

Pelaajien turvallisiin siirtymiin halutaan kiinnittää erityistä huomiota. Samalla jokaiselle pelaajalle halutaan tarjota yhtäläiset mahdollisuudet harjoitteluun. Harvan perheen työtilanne mahdollistaa lasten kuljettamisen aamuharjoituksista kouluun. Jotta kenenkään harjoittelu tai koulunkäynti ei kärsisi ja koulussa oltaisiin harjoitusten jälkeen ajoissa, pelaajat liikkuvat aamuharjoituksista kouluun vapaaehtoisvoimin.

Veikko Hankilanoja on ajanut FC Interin aamutreenibussia nyt parin viikon ajan. Joka tiistai- ja torstaiaamu Veikko busseineen odottaa Impivaaran hallilla harjoituksista saapuvia poikia ja kuskaa heidät Kupittaalle kouluun. Pitkän linjan interiläiselle seuran nuorten avustaminen sopii tämän hetkisen elämäntilanteeseen hyvin.

– Valmensin itse aikanaan 10 vuotta Nappulaliigassa ja olen aina käynyt katsomassa Turussa pelattavat ottelut. Olen ollut jokaisessa Interin kotiottelussa ja seuraan junioripelejäkin aktiivisesti. Seura ja joukkue ovat kovin lähellä sydäntä. Seuratyö on parasta nuorisokasvatusta ja on hienoa voida auttaa tässä työssä, Veikko tuumaa.

Veikon mukaan bussissa käy sellainen vilinä, ettei hyvä mieli voi olla tarttumatta.

– Pojat ovat melkoisen vilkkaita. Radiota ei ole tarvinnut laittaa päälle, suomipop tulee kyllä poikien suusta, Veikko nauraa.

Veikon varmoissa otteissa kulkeva bussi on Milosan Oy:n kädenojennus. Milosanin bussi kuljettaa nuoria aamutreenien lisäksi viikonloppureissuilla. Myös Milosanin omistaja Pia Kallio on pitkän linjan seura-aktiivi ja monessa Interin hankkeessa mukana.

– Tämä on meille yksi tapa tukea toimintaa. Haluamme herätellä muitakin yrityksiä näkemään miten helposti ja pienellä panoksella voi auttaa valtavan montaa lasta ja nuorta perheineen, Pia kertoo.

Pia asettuu aika-ajoin myös itse ratin taakse ja lähtee reissuun. Viimeksi Pian turvallisessa kyydissä kuljettiin Tallinnaan FC Floran vieraaksi.

– Nuorten mukana kulkeminen antaa valtavasti energiaa. Saan tuhatkertaisesti takaisin sen, mitä ajaessani annan. On ihana nähdä, miten pelaajat tulevat tutuksi ja millainen luottamus siitä syntyy. Reissussa on hyvä olla mukana luotettava aikuinen, jolle voi kertoa asioita, joita ei aina kertoisi sillä hetkellä valmentajalle tai muille tutuille, Pia pohtii.

Kiitos työstänne Inter-perheen hyväksi!