A-SM: Interille niukka tappio kärkipelissä

Ottelun alku oli hyvin tasaväkistä peliä mutta maalipaikoille kumpikaan joukkue ei päässyt. Itse asiassa Interillä oli parhaat yritykset, parivaljakko Mikke Louhela ja Markus Blomqvist toimi hyvin yhteen, Louhela jakeli ja Blomqvist pyrki maalille. Interin ikäväksi yritykset kuivuivat useimmin paitsioliputuksiin. Avausjakson edetessä näytti siltä että TPS:n peli olisi paremmin tasapainossa ja nopeampaa kuin isäntien. Kärjestä haettiin väkkärää Mauro Severinoa, joka oli isäntien puolustukselle vaikea pideltävä. Hyvin Inter joka tapauksessa puolusti ja piti vieraansa pois maalintekopaikoilta.

– Vastustaja pelasi tosi hyvin ja me annoimme heille turhan paljon tilaa keskikentällä avauspuolikkaalla. He onnistuivat meitä paremmin syöttötyöskentelyssään mutta me taistelimme ja pidimme heidät boksin ulkopuolella, David Moore näki pelitapahtumat.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen ottelussa nähtiin tapahtuma joka herätti paljon polemiikkia. Inter hyökkäsi terävästi ja vasemmalta laidalta lähti kova keskitys jonka TPS-puolustaja päivänselvästi torjui kädellään huitaisten oman maalinsa edustalla. Ottelun erotuomari ei rohjennut viedä palloa pilkulle kovaäänisestä protestoinnista huolimatta ja TPS:n vaihtopenkillä huokaistiin syvään helpotuksesta.

– Otteluissa näitä tilanteita tulee ja ne ovat nopeita, mutta sitä toivoo että tuomaristo näkisi tilanteet ja tuomitsisi ne oikein. Mielestäni kysymyksessä oli täysin selvä rangaistuspotku, mutta ikäväksemme tällä kertaa pilkkua ei vihelletty. Jos pilkku olisi tuomittu tämän pelin kulku olisi voinut olla täysin toisenlainen, Moore harmitteli.

Aivan puoliajan loppusekunneilla TPS sai paristakymmenestä metristä vapaapotkun jonka jatkotilanteesta vieraat oli tehdä maalin mutta Aati Marttinen torjui tilanteen huikealla vastaantulollaan.

Toinen puoliaika alkoi Interin puolelta vauhdikkaasti. Heti jakson alkuun Elias Untamala pääsi oikealta laidalta läpi ja laukaisupaikkaan boksin sisällä. TPS:n puolustaja sai venytettyä kengänkärkeä laukauksen eteen ja pallo kimposi maalin sijasta maalin katolle. Pikku hiljaa ote siirtyi TPS:lle ja varsinkin Roope Läpisen tulo vaihdosta kentälle toi vieraiden peliin noin vartin ajaksi paljon vauhtia ja peli painettiin vahvasti Interin kenttäpuoliskolle. Siitä huolimatta Inter puolusti hyvin eikä maalipaikkoja suuremmin syntynyt. Inter hyökkäsi harvemmin mutta TPS sai jatkuvasti olla varpaillaan Mikke Louhelan väläytellessä taitojaan. Toisen jakson puolivaiheilla tapahtui toinen keskustelua aiheittanut tilanne. Markus Blomqvist haistoi hyvin TPS:n puolustuslinjan nousun ja seurasi sitä, Mikke Louhela puhkaisi linjan loistosyötöllään ja Blomqvist juoksi läpi. Mutta kotijoukkueen suureksi ihmetykseksi avustava erotuomari näki tilanteessa paitsion.

Kun ottelua oli vajaa vartti jäljellä TPS onnistui maalinteossa. Oikealta laidalta lähetetty keskityspallo tuotti Interin keskuspuolustukselle vaikeuksia, purkamisen sijaan pallo jäi boksin sisään pyörimään. Vapaana olleeseen palloon pääsi ensimmäisenä kiinni Anton Lindqvist, joka pienehköstä kulmasta pyssytti pallon maalin takakulmaan, 0-1. Inter yritti vielä saada pelin tasoitettua mutta puhti ei riittänyt vieraiden puolustuksen puhkaisemiseen.

– Kokonaisuutena ottelua katsoen kentällä esiintyi kaksi kovaa turkulaista joukkuetta ja ottelu oli korkeatasoinen, tämän kaltaisia otteluita pitäisi saada pelata useammin. TPS:llä on hyviä pelaajia mutta niin on meilläkin. Tulokseen olen tietenkin pettynyt, TPS onnistui yhdestä paikastaan, me emme, David Moore totesi. Tämä peli antoi jälleen paljon hyvää ja ne hyvät asiat siirrämme seuraavaan peliimme. Pojat puolustivat taas esimerkillisesti ja koko joukkue teki hartiavoimin työtä, Moore kiitteli miehistöään.