A-SM: Interille makea voitto ja hopea palkinnoksi

Voitto oli koko joukkueen kovan työn tulosta, mutta yhden miehen harteille saatiin sovitella sankarin viittaa. Kauden avausottelussa hattutempullaan loistanut Lassi Viholainen toisti tempun kauden päätösottelussa tekemällä kauden toisen hattutemppunsa. Interin 1-0 johdon Viholainen iski siinä vaiheessa kun osa katsojista ei vielä ollut ehtinyt sovitella takalistoaan Yläkentän katsomon penkeille. Tuolloin pelikellossa kävi ottelun kolmas minuutti. Inter jatkoi siitä mistä alkoi, piti kentällä kovaa vauhtia, tahtotaso ja intensiteetti pelissä oli korkea. TPS antoi kovan vastuksen mutta silmin nähden Inter esiintyi kentällä päättäväisemmin ja varsinkin hyökkäyspäässä Inter oli luovempi ja terävämpi.

Siitä huolimatta TPS pääsi kuin varkain tasoittamaan ottelun. Maajoukkueissa esiintynyt Roope Läpinen luikerteli läpi Interin puolustuksen ja viimeisteli tarkalla laukauksella 1-1. Tämän lisäksi Interin puolustusta piti hereillä myrkyllisen nopea Mauro Severino, jonka yritykset Inter kuitenkin pystyi estmään ensimmäisellä jaksolla.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Interillä oli tappavan tehokas jakso ottelussa. Rajusti hyökkäyspäässä työtä tehnyt Jani Luoma sai pallon keskialueelta nopealla syötöllä pallonriiston jälkeen, eteni vasenta laitaa, leikkasi keskelle ja laukoi vihaisesti. Laukaus otti kimmokkeen TPS-puolustuksen jalasta ja pallo upposi maaliin 2-1. Maali merkittiin lopulta TPS:n omaksi maaliksi ja maalin syntyaika 40. minuutti. Kolme minuuttia myöhemmin kun hätäisimmät katsojat olivat jo kahvijonossa Lassi Viholainen sai nopean syötön oikeaan laitaan, eteni ja laukoi kovan matalan laukauksen maalin takakulmaan ohi vastaan syöksyneen maalivahdin. Ilmassa oli lievästi ratkaisun makua joukkueiden siirtyessä tauolle Interin 3-1 johdossa.

Toisella jaksolla peli jatkui vauhdikkaana, mutta hyvistä paikoista huolimatta maaleja ei nähty. Interin parhaat paikat sai Jani Luoma ja Lassi Viholainen, pari kertaa Ville Seppä TPS-maalilla joutui venymään parhaimpaansa. Inter-kannattajien mielestä aika kului liian hitaasti kun TPS alkoi yhä useammin saamaan Mauro Severinon vauhtiin vasemmalla laidallaan. 76. minuutilla Intrin niskaan kaadettiin kylmää vettä. Jani Luoma oli juuri hyvän yksilösuorituksen jälkeen laukonut pallon takatolppaa nuoleskellen ohi. Seuraavasta hyökkäyksestä TPS pelaa Mauro Severinon laidaltaan läpi eikä vikkeläkinttu enää erehdy vaan kaventaa tilanteeksi 2-3.

Moni katsomossa oli kuin tulisilla hiilillä, mutta interin pelaajat eivät. Päättäväinen kova työ kentällä jatkui ja se myös kantoi hedelmää. Vaihdosta kentälle tullut Sakari Kurvinen puhkaisi TPS-puolustuksen 87. minuutilla loistavalla läpisyötöllä, Lassi Viholainen nokikkain Ville Sepän kanssa ja pallo varmasti maaliin 4-2. Tämän jälkeen mikään ei ollut epäselvää, mitalijuhlat yläkentällä saivat alkaa.

– Fantastinen peli tänään, molemmat joukkueet tarjosivat turkulaisille hyvää viihdettä. Meillä oli motivaatio huipussaan, me halusimme voittaa tämän pelin. Pojat näyttivät kuinka paljon tämä merkitsee meille. Taktisesti teimme oikean valinnan, maalimme ovat tulosta hyvästä vastahyökkäyspelistä. Koko tämä kausi tämän joukkueen kanssa on ollut nautittava matka ja hopeamitalit merkitsevät meille todella paljon. Mitalit ovat kiitos kovasta työstä, valmentaja David Moore kiiteli joukkuettaan tyytyväisenä.

Interin kokoonpano: Onni Sillanpää, Lassi Viholainen, Mikke Louhela, Matias Lahti, Kasperi Nevä, Benjamin Nygren(Sakari Kurvinen), Aleksi Pekonen(Joel Mirel), Niklas Rantanen, Saska Saveljeff, Jani Luoma, Elias Mastokangas(Joni Lehti). Vaihdossa: Jasper Soini, Roope Kuusisto, Justus Peltohuhta, Azad Ebrahimi.