13.8.2017

A-SM: Interille kotitappio

Ilves aloitti ottelun terävämmin. Alussa näytti siltä että Inter on unessa eikä saa peliään käyntiin. Ilves miehitti keskikentän vahvasti eikä Inter löytänyt kunnolla tilaa omalle pelilleen. Ilves aloitti maalinteon 13 minuutin kohdalla kun Inter pelasi tovin kymmenellä miehellä loukkaantunisen vuoksi. Ilves käytti tilan hyväkseen, sahasi lyhyillä syötöillä vasemmalta vapaan paikan maalin edustalle ja Elias Kuusela pääsi lähietäisyydeltä sijoittamaan 0-1.

– Tänään vastassamme oli taitava joukkue. Ilves pelasi erittäin järkevästi, he prässäsivät ja syöttelivät hyvin ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla meidän prässipelimme ei onnistunut, David Moore virkkoi.

Ilves hallitsi hienokseltaan ensimmäistä puoliaikaa mutta myös Inter pääsi hyviin maalintekopaikkoihin. Tällä kerralla tamperelaiset onnistuivat torjumaan sinimustat viimeistely-yritykset. Ilves puolestaan onnistui hyvällä prosentilla omista paikoistaan. Ennen taukoa keltapaidat siirtyivät 0-2 johtoon. Inter-puolustus ei saanut korkeaa keskityspalloa pois alueelta vaan pallo ajautui Pekka Sarlinin jalkoihin, joka onnistui laukomaan pallon maaliin ohi Onni Sillanpään.

– Toiselle jaksolle tulimme päättäväisesti. Teimme muutoksia peliimme saadaksemme Ilveksen kuriin. Muutokset toimivat mutta ne eivät riittäneet ihan loppuun saakka, Moore kertoi.

Juuri kun toinen puoliaika oli alkamassa taivas repesi ja vettä satoi kaatamalla lähes koko puoliajan ajan. Tämä vaikutti peliin, kenttä muuttui liukkaaksi ja raskaaksi ja pallon käsittely vaikeutui. Kaiken lisäksi Interin niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä kun Joni Lehto katseli punaista korttia toisen varoituksen myötä kun peliä oli 25 minuuttia jäljellä. Varoitus tuli siitä kun sekä Lehto että Ilveksen pelaaja liukuivat märällä kentällä palloon ja Lehdon katsottiin rikkoneen. Tuomio tuntui turhan ankaralta. Moni oli sitä mieltä että Interin takaa-ajo päättyy siihen mutta toisin kävi.

– Pojat osoittivat kovaa asennettaan pelatessamme vajaamiehisenä ja painaessamme päälle näin raskaalla kentällä, David Moore kiitteli.

Inter taisteli raivökkaasti ottelun lopun alimiehityksellä. Hyökkäksiä vyörytettiin voimalla Ilveksen päähän. 72 minuutin kohdalla Jani Luoma riisti pallon tahdonvoimalla keskikentällä, eteni vahvasti, pysähtyi ja laukoi kierteisen pallon maalin takanurkkaan, tilanteeksi 1-2. Peli jatkui Interin kommennossa. Maalipaikkoja luotiin, parhaat niistä saatiin vasemmalle laidalle vaihtopelaaja Emil Peltoselle, mutta kahdesti hänen kovat laukaukset kohti etukulmaa torjuttiin kulmapotkuiksi. Aika ei ihan riittänyt hyvin taistelleelle Interille.

– En voi oikein olla pettynyt vaikka hävisimme. Taistelimme hyvin miehen alivoimallakin ja Ilves pelasi hyvin. Poikamme ovat kaiken lisäksi pelanneet paljon pelejä eri joukkueissa viime aikoina, rasitus tuntuu varmasti. Nyt pidämme päivän tai pari harjoitusvapaata jonka jälkeen valmistaudumme seuraavaan peliin. Tässä sarjassa pelataan vielä monta mielenkiintoista peliä, David Moore totesi.