13.5.2017

A-SM: Interille kirvelevä tappio

Inter sai otteluun ihan hyvän alun. Heti avausminuuttien jälkeen pelin painopiste siirtyi vastustajien puolustuspäähän, mutta ratkaisevien syöttöjen laadussa oli toivomisen varaa. Vieraat pääsivät muutamaan otteeseen kääntämään pelin nopeisiin vastahyökkäyksiin joissa kotijoukkueen maalivahti Onni Sillanpää sai näyttää sekä torjunta- että pelinlukutaitojaan. Interin etsikkoaika ottelussa osui noin viidentoista minuutin jaksolle avausjakson puolivaiheilla. Sinä aikana kotijoukkue painoi pelin vastustajan maalille ja loi kourallisen maalipaikkoja mutta tällä kertaa sihti ei ollut kohdallaan. Kun itse ei tehdä, niin naapuri yleensä rankaisee – niin nytkin. 39 minuutin kohdalla vieraat saivat kulmapotkun vasemmalta. Keskitys oli loistava ja takatolpalla vartioimatta jäänyt Lari Sintonen puski ottelun ratkaisuosuman 0-1.

– Vaikea peli meille, vierasjoukkue pelasi hyvin ja teki pelimme hankalaksi. Ratkaisevaa oli kuitenkin se, että emme saaneet maaleja aikaiseksi vaikka loimme runsaasti paikkoja. Jos olisimme onnistuneet viimeistelyssä, tämän pelin luonne olisi muuttunut täysin, Inter-luotsi David Moore harmitteli hukattuja tilanteita.

Toisella jaksolla Inter lähti ajamaan takaa vantaalaisten johtoa, mutta vieraat puolustivat hyvin eikä Inter missään vaiheessa päässyt kovinkaan lähelle. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sen väkinäisemmältä sinimustien peli näytti.

– PK puolusti hyvin ja hankki itselleen voiton. Me osaamme ja tiedämme miten kyseinen puolustus avataan mutta tänään emme onnistuneet. Meidän olisi pitänyt nopeuttaa syöttöjämme ja liikutella palloa nopeammin tyhjiin tiloihin, mutta olimme liian hitaita ja vastustaja ehti järjestellä puolustuksensa, Moore totesi.

Viikon kuluttua lauantaina Inter A matkustaa Lahteen.

– Me käymme läpi tämän ottelun, mitä teimme oikein, mitä teimme väärin ja ensi viikolla pelaamme Lahtea vastaan paremmin, Moore tiivisti ajatuksensa.