10.9.2017

A-SM: Inter varmisti mitalin, taistelee mestaruudesta

Ottelun alku oli sekavaa pelaamista, tuttu selkeä pallonpyöritys oli poissa ja näytti jopa siltä että SJK hallitsee kenttätapahtumia. Niin siinä myös kävi että vieraat siirtyivät johtoon kun ottelua oli käyty tasan puoli tuntia. SJK sai kulmapotkun vasemmalta eikä Interin puolustus saanut palloa boksista vaan pienen pallottelun jälkeen Esko Yli-Kesäniemi tykitti pallon maaliin. Vaikealta Interin peli näytti kunnes Benjamin Nygren laukoi vasemmalta yllättävän kaukolaukauksen, jonka SJK-vahti imaisi maaliin. Tilanne 1-1 ja aikaa oli kulunut 38 minuuttia. Nygrenille täysi kunnia tasoitusmaalista.

– Toisella jaksolla peli pitää saada rullaamaan, siitä puhumme tauolla pukukopissa, David Moore sanoi päätään pudistellen joukkueiden siirtyessä tauolle.

Paranihan peli sen verran, että Inter alkoi käyttää isännän otteita ja osoitti joukkueiden välisen tasoeron. Toisen puoliajan puoleen väliin mennessä Inter leikitteli itsensä 4-1 johtoon, Lassi Viholaisen ja Jani Luoman kahdella osumalla. Tämän jälkeen pelaaminen muuttui jälleen sekavaksi.

– Peliesityksenä tämä on yksi surkeimmista minkä olen tämän joukkueen kanssa kokenut. Tulokseen olen tyytyväinen mutta tapa millä pelasimme, asenteemme, keskittymisemme olennaiseen oli suorastaan surkeaa varsinkin 4-1 johdon jälkeen, Moore valitteli. Unohdimme täysin mitä olemme sopineet puolustamisesta, pallon pitämisestä ja mitä olemme harjoitelleet. Nyt kaikki vain haki villisti lisäosumia, mikä olisi voinut kostautua, Moore jatkoi.

Takaiskuja ei onneksi syntynyt yhtä enempää, vaikka SJK pääsi aika ajoin lähentelemään Interin maalia. 85 minuutin kohdalla Dominic McGiveron siirsi tolpasta kimmahtaneen pallon maaliin, sinetöiden loppulukemat 4-2.

Interillä on sarjassa vielä kaksi ottelua jäljellä. Ensi sunnuntaina vastaan tulee sarjakolmonen HIFK, joka on kolme pistettä Interin perässä. Sitä seuraavana sunnuntaina päätöskierroksella vastassa on sarjajohtaja TPS, jolla on kahden pisteen etumatka Interiin nähden. Kaksi kovaa vastustajaa, kaksi suurta tärkeää peliä.

– Olemme yhä kullassa kiinni, siihen tarvitaan kaksi hyvää onnistumista kahdessa kovassa ottelussa. Ensi sunnuntaina on vastassa HIFK, joka pelaa hyvin järjestelmällisesti ja on hyvin syöttelevä joukkue. Meillä on oma pelijärjestelmä jota noudattamalla pystymme voittamaan. Aloitamme heti valmistautumisen ja keskittymisen seuraavaan koitokseen, David Moore käänsi katseensaa tulevaan.